Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Slagelse
Ring 57 86 46 00

Ndr. Ringgade 70C,
4200 Slagelse
Tlf: 57 86 46 00
slagelse@advodan.dk

Se kort

Advodan Slagelse

Nye regler om klagemuligheder, når du handler med private

Den 1. oktober træder en ny forbrugerklagelov i kraft. En vigtig ændring i loven kræver, at du som erhvervsdrivende skal oplyse dine private kunder om, hvor de kan indgive en klage, hvis der opstår en tvist.

Hvis din virksomhed har en hjemmeside, skal det fremgå tydeligt og let tilgængeligt for kunden, at tvister kan indbringes for det ankenævn, som er gældende i din branche. Det kan eksempelvis være Håndværkets Ankenævn, hvis du er håndværker. Hvis din virksomhed anvender generelle forretningsvilkår, skal oplysningerne også fremgå her, forklarer erhvervsadvokat i ADVODAN Louise Lecanda.

Oplysninger på skrift
Du har også pligt til på skrift at oplyse dine private kunder om relevant ankenævn og kontaktoplysninger hertil, hvis din virksomhed helt eller delvist afviser et krav fra kunden.

Overtræder du de nye regler kan din virksomhed straffes med bøde i grove eller gentagne tilfælde.

Du kan læse lovteksten i lovens § 4.

 

Louise Lecanda
VIL DU VIDE MERE?

Louise Lecanda

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.