Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Slagelse
Ring 57 86 46 00

Ndr. Ringgade 70C,
4200 Slagelse
Tlf: 57 86 46 00
slagelse@advodan.dk

Se kort

Advodan Slagelse

Så dyr er din skilsmisse

En skilsmisse kan ende med at være langt dyrere, end de fleste forestiller sig. Faktisk kan det løbe op i så meget som 250.000 kroner. Det skriver TV2 Finans/Online, som har spurgt Mie Rahbek Thomsen fra ADVODAN i Slagelse om, hvorfor skilsmissen ofte ender med at koste en formue.

Januar er over os og årets skilsmisse-boom er i fuld gang. Men for mange kan skilsmissen løbe op i dyre domme.

Må tage lån til skilsmissen
Som familieretsadvokat oplever Mie Rahbek Thomsen hver dag, hvor dyr en skilsmisse kan ende med at blive.

De fleste familier køber en masse ting i fællesskab uden at tænke på risikoen for en fremtidig skilsmisse. Når skilsmissen kommer, så bliver det pludselig nødvendigt at skulle anskaffe sig ekstra eksemplarer af en masse dyre, men helt nødvendige ting. Det gælder ikke alene store ting som bolig og bil, men også relativt mindre ting som eksempelvis møbler, hårde hvidevarer, udstyr til børn og så videre," forklarer Mie Rahbek Thomsen.

"Og det er de færreste, der kan vente med at anskaffe sig den slags efter en skilsmisse, så det kan derfor være nødvendigt for mange at tage et lån for at kunne købe det alt sammen," siger hun.

Skilsmisse kan koste en hel årsløn
Men der er langt flere økonomiske skrupler ved at gå fra sin ægtefælle end hus og indbo. Der skal eksempelvis også betales 500 kroner i gebyr til statsamtet, når der søges om skilsmisse. Dertil kommer eksempelvis også honorar til advokat, flytteomkostninger, oprettelse af ny telefonlinje, internet, mobiltelefon og TV.

"Det dyre i en skilsmisse er også, når det fælles hus skal sælges. Her skal der jo også betales salær til ejendomsmægler og øvrige omkostninger ved at sælge boligen, som let løber op i 100.000 kroner," fortæller advokaten og nævner også boligkrisen.

"Og i disse tider går man ofte ud med et stort underskud på selve boligen, når man vil af med den nu og her. Mange presses også til at flytte til en ny og mindre bolig, hvor der let kan være store udgifter til oprettelse af nye boliglån og måske køb af ny bil," siger Mie Rahbek Thomsen.

Hun vurderer dermed, at en skilsmisse alt i alt kan ende med at løbe op i et beløb, der for mange er lig med en hel årsløn efter skat.

Læse hele artiklen på finans.tv2.dk

Mie Rahbek Thomsen
VIL DU VIDE MERE?

Mie Rahbek Thomsen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.