Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Thisted
Ring 97 92 28 88

Frederiksgade 14,
7700 Thisted
Tlf: 97 92 28 88
thisted@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Thisted

Skilsmissesæreje og arv

Skilsmissesæreje kan komme på tale i to situationer: Særejet kan bruges til at sikre din egen formue i en ægtepagt, hvis du bliver skilt, eller sikre arven du tildeler din arving i et testamente.

Advokat Carsten Lyngs fra ADVODAN Thisted uddyber herunder betydningen af og forskellene på skilsmissesæreje i et testamente og i en ægtepagt.

Du kan sikre din arving i et testamente

Mange har tit et ønske om, at arven skal forblive i familien, og derfor kan du anføre i dit testamente, at din arving skal beholde arven ved skilsmisse.

”Har du oprettet et testamente, hvor du tildeler en del af din arv til dit barn, kan du med skilsmissesærejet sikre, at dit barn har særeje over arven, hvis vedkommende skulle blive skilt. Helt praktisk betyder det, at dit svigerbarn ikke får del i arven, medmindre det skulle ske, at dit barn går bort, inden arven bliver brugt,” siger Carsten Lyngs.

Du kan sikre din formue ved skilsmisse i en ægtepagt

”Det er en anden sag, når det kommer til skilsmissesæreje i en ægtepagt. Her handler det nemlig om at sikre, at din formue forbliver din ved en eventuel skilsmisse,” forklarer advokaten og fortsætter: 

”Selvom det ikke er særlig romantisk at snakke skilsmissesæreje, når I skal giftes, kan det alligevel give mening, hvis du og din ægtefælle gerne vil sikre hver jeres formue. Det er særlig aktuelt i situationer, hvor den ene af ægtefællerne kommer med en betydelig større formue end den anden, eller har udsigt til at modtage fx en stor arv. I kan desuden vælge, at særejet kun skal omfatte dele af jeres formue, som fx en arv.”

Skal I have lavet en ægtepagt med skilsmissesæreje, bør det gøres, inden I bliver gift. Du eller din ægtefælle kan godt have et ønske om skilsmissesæreje, efter I er blevet gift, men det kan blive en udfordring at få indført og kan skabe unødvendige konflikter, hvis I ikke er enige.     

Carsten Lyngs opsummerer her, hvad du skal du være opmærksom på ved skilsmissesæreje i ægtepagten:

  • I kan vælge, at det kun skal være dele af formuen fx en arv, som omfattes af særejet.
  • Der skal være gensidig lyst til at lave ægtepagten, og den bør laves inden I bliver gift.  
  • Skilsmissesæreje giver mest mening i ægteskaber, hvor I ikke er på niveau med hinanden økonomisk – altså, hvor den ene ægtefælle har en betydelig større formue end den anden.

Du kan læse mere om de forskellige former for særeje her 

Carsten Lyngs
VIL DU VIDE MERE?

Carsten Lyngs

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.729 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.729 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.