Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Thisted
Ring 97 92 28 88

Frederiksgade 14,
7700 Thisted
Tlf: 97 92 28 88
thisted@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Thisted

Vækst: Danske specialløsninger på det globale marked

Thisted-virksomheden Kellpo producerer multi-kavitets sprøjtestøbeværktøjer primært til emballering af fødevarer og er de eneste på markedet med deres speciale. Alligevel har krisen gjort det nødvendigt for dem at se ud over landets grænser. I dag ligger halvdelen af Kellpos omsætning uden for Danmark.

Direktør i Kellpo A/S Kjeld Pedersen fortæller:

Kellpo

Hvad er dine generelle forventninger til udviklingen i din virksomhed i 2014?Vi har meget fokus på indtjening. Verden er blevet så konsolideret, at skulle vi have en chance for at overleve krisen, kunne vi ikke nøjes med at være en dansk virksomhed. Derfor ligger halvdelen af omsætningen nu uden for Danmarks grænser. Det har været et langt sejt træk at nå hertil, men nu er vi her, og det går godt. Vi skal dog stadig være forsigtige med hvilke ordrer, vi siger ja til. Vi skal nemlig være helt sikre på, at vi magter at gennemføre dem. Ellers får vi problemer.

Hvilke muligheder for vækst ser du for virksomheden i 2014?Vi er specialister på vores felt. Vi laver produktionsudstyr til tyndvæggede plastemner, det vil sige emballering til fødevarer. Vi er den eneste virksomhed i Norden, der er specialiseret i det, og hvis vi virkelig kastede endnu flere penge i salg, kunne vi også vokse hurtigere. Men talentmassen inden for værkstøjsmagere er for lille, så vi skal selv uddanne nye folk, og det tager fire år. Så vi kan simpelthen ikke udvide mere, end vi gør.  der jeg en stor kontrakt med Nestlé eller en anden stor international aktør, så vil uddannet arbejdskraft være det, jeg først løber tør for.

Spiller geografien ind i forhold til tiltrækning af arbejdskraft?Afstand er relativ, og der er ikke langt til Thisted i et globalt samfund. Vi er så lille et land, at det er helt skørt, at vi i Danmark mener, at Nordjylland er langt væk. Så nej, jeg mener ikke vores placering spiller ind, men ikke engang i udlandet kan vi længere finde ledig kvalificeret arbejdskraft.

__________________________________________________________________________________

GODE RÅD TIL AKTIVITETER I UDLANDET:

Stadigt flere danske virksomheder begynder som Kellpo at eksportere til udlandet og flytter derved en del af deres omsætning uden for landets grænser. Jacob Schousgaard fra ADVODAN i Thisted, som er både rådgiver for Kellpo og medlem af bestyrelsen her, vurderer, at der for mange virksomheder er store muligheder men også risiko forbundet med eksportaktiviteter.

”Når man sælger til andre lande, skal man sætte sig grundigt ind i hvilke regler, der gælder her. Drejer det sig om salg af fysiske produkter, som det ofte er tilfældet for danske virksomheder, er man dækket ind under den såkaldte CISG-konvention, der er en international købelov, og det er som udgangspunkt sælgers lands lov og ret, der anvendes. Men man kan sagtens møde udenlandske aktører, som ikke ønsker at indgå kontrakt på danske vilkår. Her er en voldgift en god løsning, fordi man i fællesskab fastsætter aftalevilkår ud fra det, der i princippet er en privat ret,” fortæller Jacob Schousgaard.

Hvilket lands lov og ret gælder?Vælger man at samarbejde med eksempelvis en agent i udlandet, skal man dog være opmærksom på, at det nu er agentens lands lov og ret, der gælder, og at man her vil møde regler, som ikke er identiske med danske.

”Det er især i forhold til kontraktindgåelsen, at de danske virksomheder skal være opmærksomme. Men man kan altid kontakte sin advokat og få rådgivning eller blot henvisninger til udenlandske advokater, hvis man har behov for det,” siger Jacob Schousgaard.·

Jacob Schousgaard
VIL DU VIDE MERE?

Jacob Schousgaard

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.