Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Toftlund
Ring 74 83 10 62

Søndergade 58A,
6520 Toftlund
Tlf: 74 83 10 62
toftlund@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Toftlund

4 ting du skal vide om forældrekøb

Et forældrekøb foregår som en helt almindelig bolighandel. Du køber en bolig til dit barn og betaler alle udgifter i forbindelse med bolighandlen. Herefter lejer du boligen ud til dit barn, som betaler husleje til dig, som helt eller delvist dækker dine omkostninger.

Det skal du huske:

1. Finansiering og beskatning

Skattemæssigt betragtes udlejningen af en bolig til dit barn som en selvstændig virksomhed. Det betyder, at lejeindtægten er skattepligtig, mens der er fradragsret for fx renteudgifter, fællesudgifter, ejendomsskatter, vand og lignende udgifter.

Det er en god ide at søge rådgivning om de forskellige beskatningsformer, som er relevante for forældrekøb, så du finder den løsning, der passer bedst til din økonomiske situation.

2. Huslejen

Huslejen, som dit barn skal betale, skal svare til den pris, som tilsvarende boliger i området udlejes for. Sætter du huslejen for lavt, risikerer du at blive beskattet af differencen mellem den fastsatte husleje og markedsværdien, og at dit barn får mindre udbetalt boligsikring. Det er muligt via huslejenævnet på forhånd at få oplyst lejeniveauet i det konkrete område.

3. Lejekontrakt

Som alle andre, der lejer en bolig, kan dit barn søge boligsikring. For at få støtte til huslejen kræver det imidlertid, at I har udarbejdet en lejekontrakt på boligen. Hvorvidt dit barn kan få boligsikring afhænger af den samlede husstandsindkomst.

Hvis barnet skal bo i lejligheden sammen med en studiekammerat, så er det en god idé, at barnet står alene på lejekontrakten med forældrene og laver en separat fremlejekontrakt med en eventuel studiekammerat. På den måde er forældre og barn bedre stillet, hvis der opstår uenighed med bofællen.

Guide til udlejer: De 7 vigtigste regler i ny lejelov

4. Salg af bolig

Når dit barn har afsluttet sine studier, er det normalt tid til at sælge boligen igen.

Du kan vælge at sælge boligen til dit barn til en pris, der svarer til den offentlige ejendomsvurdering på handelstidspunktet minus 15 procent, medmindre ejendommen er vurderet som udlejet. Er boligen vurderet som udlejet, hvilket fremgår af vurderingsmeddelelsen, skal boligen handles til markedsværdien.

Sælger du boligen på helt almindelig vis, bliver du beskattet af din fortjeneste – med mindre du selv har boet i boligen i ejerperioden.

Malene Warming Nissen
VIL DU VIDE MERE?

Malene Warming Nissen

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.729 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.729 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.