Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Toftlund
Ring 74 83 10 62

Søndergade 58A,
6520 Toftlund
Tlf: 74 83 10 62
toftlund@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Toftlund

Erstatning efter fald på sneglat vej

Sneglatte veje øger risikoen for, at du som fodgænger eller cyklist glider og kommer slemt til skade. Derfor har alle grundejere pligt til at rydde vej og fortov foran deres ejendom for sne. Gør de ikke det, kan du som skadelidt have krav på erstatning.

Advokatfuldmægtig Stine Pedersen fra ADVODAN Sundhuset giver dig overblik over reglerne for snerydning og forklarer, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

Sådan er reglerne for snerydning

Din mulighed for erstatning afhænger af, om grundejeren har forsømt sine pligter. Grundejeren kan være en privatperson, virksomhed eller offentlig myndighed.

”Grundejeren skal rydde sne fra fortov og vej hurtigst muligt efter snefald og samtidig sørge for at salte eller gruse, så man undgår at falde ved isslag. Dette skal gøres i tidsrummet mellem kl. 7 om morgenen til kl. 22 om aftenen. Om søndagen skal der dog først være ryddet for sne fra kl. 8 om morgenen”, fortæller Stine Pedersen og uddyber:

”Reglerne kan dog variere alt efter hvilket lokalområde, der er tale om. Nogle steder er det fx en grundejerforenings ansvar at få ryddet sne. Men overholder den ansvarlige ikke sine forpligtelser, kan de kommunale myndigheder iværksætte snerydning for grundejerens regning. I sidste ende kan det også resultere i en bøde for grundejeren. Det forudsætter dog, at man orienterer kommunen om den manglende snerydning”.

Det skal du gøre, hvis du glider og kommer til skade

Vurderer du, at grundejeren ikke tilstrækkeligt har opfyldt sin pligt til snerydning, er det vigtigt, at du kan dokumentere dette. Samtidig skal du også kunne dokumentere, at du har pådraget dig en skade.

”Du bør derfor tage billeder af området og angive dato og tidspunkt på billederne. Hvis det er muligt, skal du skaffe kontaktoplysninger på eventuelle vidner, der har set dig falde og kan stå inde for, at der var glat. Derudover skal du med det samme tage til egen læge eller på skadestuen for at blive undersøgt. Her skal du omhyggeligt redegøre for alle gener, der er opstået efter faldet, da det kan være vigtige oplysninger i en eventuel erstatningssag”, oplyser Stine Pedersen. 

Kontakt forsikringsselskabet

Du har mulighed for at søge erstatning for dine skader ved at kontakte grundejerens ansvarsforsikringsselskab. Ved personskader har du også mulighed for at søge erstatning hos din egen ulykkesforsikring, så du både får erstatning fra grundejerens ansvarsforsikring og din egen ulykkesforsikring.

”Men da der kan være tale om mange penge, er det ofte en god idé at tage kontakt til en advokat, som kan hjælpe med at anmelde skaden korrekt til forsikringsselskabet og hjælpe i de situationer, hvor forsikringsselskaberne ikke vil anerkende, at grundejeren er erstatningsansvarlig for din skade”, slutter Stine Pedersen. 

Indira Beckovic
VIL DU VIDE MERE?

Indira Beckovic

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.729 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.729 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.