Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Toftlund
Ring 74 83 10 62

Søndergade 58A,
6520 Toftlund
Tlf: 74 83 10 62
toftlund@advodan.dk

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Toftlund

Sådan undgår du at miste dine penge ved flykonkurs

Bestiller du dine flybilletter via et rejsebureau, er du ikke garanteret erstatning, hvis flyselskabet går konkurs. Det viser en ny dom. Få her gode råd til, hvordan du sikrer din ferie, hvis flyselskabet krakker.

For de tusindevis af danskere, som tager på ferie med fly, kan en ny og principiel dom fra byretten i Roskilde risikere at få økonomiske konsekvenser, hvis deres flyselskab går konkurs før eller under rejsen.

Husk konkursforsikringen
I den konkrete sag har retten frikendt et online rejsebureau for at skulle betale en kundes udgifter til købet af en erstatningsrejse, da flyselskabet gik konkurs. I sin afgørelse lagde retten vægt på, at rejsebureauet som agent kun var formidler af flyrejsen, og at det på sin hjemmeside og under bookingen havde gjort kunden opmærksom på rejsebetingelserne, som kunden angav at have læst og derefter accepteret. Vedkommende havde desuden selv fravalgt den tilbudte konkursforsikring.

”Dommen viser, hvor vigtigt det er, at du undersøger købsbetingelserne hos det rejsebureau, du booker din flyrejse hos. Herefter kan du på et oplyst grundlag træffe beslutning om, hvorvidt du vil handle med bureauet eller ej. Hvis du vil have alle fordelene ved en billig rejse, må du også kalkulere risikoen,” siger advokat Lars Nauheimer fra ADVODAN i Tønder.

”Vil du sikre din rejse mod flykrak, anbefaler jeg, at du tegner en forsikring, der dækker mod flykonkurs. Det koster lidt ekstra, men så er du også på den sikre side,” tilføjer han.

Pakkerejser er mest sikre
Det er imidlertid kun flyselskaber, der er etableret i Danmark, som er forpligtet til at tilbyde sine kunder konkursforsikringer. Ifølge Lars Nauheimer er en anden måde at sikre rejsen på derfor at købe rejser hos rejseudbydere, der er registreret hos Rejsegarantifonden.

”Rejsegarantifonden dækker kun pakkerejser, hvor både flybilletter og hotelophold er betalt samlet. Køber du delene hver for sig, dækker fonden ikke, hvis flyselskabet går konkurs. En pakkerejse er ikke nødvendigvis den billigste løsning, men det er i hvert fald den sikreste,” siger advokaten.

Lars Nauheimer
VIL DU VIDE MERE?

Lars Nauheimer

Advokat Vis faglig profil
GØR SOM 12.729 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.729 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.