PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Arveregler og arveloven

Med ændringen af arveloven i 2008 fik den enkelte mulighed for i større grad at bestemme over fordelingen af egen formue.

En af de store ændringer ved arveloven er, at det er muligt at begrænse børnenes tvangsarv. Når den ene ægtefælle dør, så skal den anden ifølge arveloven dele den afdødes formue med børnene.

 

Men ved at begrænse børnenes arv via et testamente har ægtefæller og samlevende par nu mulighed for at tildele hinanden en større del af afdødes formue ved at begrænse børnenes arv til 1/4.

Hvis du har oprettet testamente før lovændringen i 2008, er det derfor vigtigt at få kontrolleret, at testamentet kan opfylde dine ønsker.

Ofte er det nødvendigt at oprette testamente for at sikre hinanden. Gør I ikke det, bestemmer arveloven, hvordan arven bliver fordelt.

Hvem skal arve?

Har du ingen børn eller ægtefælle, arver din nærmeste familie. Ønsker du i stedet at begunstige din samlever, skal du oprette testamente.

Lever du papirløst i en sammenbragt familie med dine og mine børn, arver dine børn alt efter dig. Med et testamente kan du omfordele arven og tilgodese din partner og dennes børn, hvis du ønsker det.

Har du børn, som du ikke har forbindelse til, kan du begrænse deres arv via et testamente. Tager du ikke stilling, arver børnene automatisk din formue – også selvom du aldrig har kendt dem.

Brug for hjælp?

Uffe Thorlacius

Advokat (H), Partner 46 14 51 14

0 kommentarer