PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Personalegoder og gaver

Langt de fleste personalegoder er i dag skattepligtige for dine medarbejdere, og det er som regel din pligt som arbejdsgiver at indberette personalegoderne til Skat.

Personalegoder er i mange virksomheder en naturlig del af den samlede lønpakke. Men langt de fleste personalegoder bliver beskattet på samme måde som almindelig lønindkomst.

 

Beskatning af personalegoder

Fri bil, fri telefon, computer og internetforbindelse samt fri bolig beskattes efter særlige regler. Andre personalegoder som aviser, arbejdsbeklædning og vaccinationer er skattefrie, hvis værdien holder sig under en bagatelgrænse og har direkte sammenhæng med modtagerens arbejde.

Personalegoder, som falder under betegnelsen generel personalepleje, kan være skattefrie. Det gælder for eksempel kaffe, the og frugt, tilskud til kantineordning, parkering, uddannelse samt sundhedsydelser som fysioterapi, zoneterapi og massage.

 

Skattefri julegave

Derudover kan du skattefrit give dine medarbejdere en årlig julegave til en værdi af 800 kroner. Øvrige gaver til eksempelvis fødselsdag, jubilæum eller bryllup skal normalt indberettes, ligesom modtageren bliver beskattet.

 

Beskatning af bilparken

Fri firmabil er ikke nødvendigvis et attraktivt personalegode - hverken for virksomheden eller dine medarbejdere. Ofte kan Sale and Lease Back-aftaler på din virksomheds bilpark optimere den skattemæssige situation.

Sale and Lease Back betyder, at du sælger virksomhedens bilpark til et leasingselskab, hvorfra du tilbageleaser bilerne. Det frigiver likviditet til virksomheden, samtidig med at firmabilerne får en lavere skattemæssig værdi til fordel for dine medarbejdere.