PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Hvad er reglerne for fyrværkeri i 2020?

Julen er lige på trapperne, og dermed nærmer overgangen til det nye år sig også. Butikkerne lukker mellem jul og nytår, og regeringen anbefaler, at vi holder et anderledes nytår, end vi plejer. Plejer du at markere årsskiftet med fyrværkeri, kan du dog holde fast i den tradition. Få styr på reglerne her.

Kan jeg købe fyrværkeri mellem jul og nytår?

Den 25. december lukker detailhandlen. Det betyder, at de eneste fysiske butikker, du kan handle i, er dagligvarebutikker og apoteker.

Skal du købe fyrværkeri i en fysisk butik mellem jul og nytår, skal du altså finde et salgssted, der lever op til definitionen af en dagligvarebutik. Da fyrværkeri betragtes som en dagligvare, kan det derfor sælges i fx dedikerede salgstelte, selvom de butikker, hvor det normalt forhandles, må holde lukket.

Du kan også vælge at bestille dit fyrværkeri online. I så fald skal fyrværkeriet enten leveres til din dør eller til et udleveringssted, hvor du selv kan hente fyrværkeriet med minimal fysisk kontakt til andre mennesker. Fyrværkeri kan ikke leveres til pakkebokse eller posthuse.

 

Fakta: Sådan er reglerne

I 2020 gælder naturligvis den samme lovgivning for fyrværkeri og krudt, som der plejer. Det vil sige, at:

  • Du må købe nytårsfyrværkeri i perioden fra den 15. december til og med den 31. december
  • Du må fyre dit fyrværkeri af fra den 27. december til og med natten til den 2. januar
  • Du må opbevare op til 5 kg krudt på ét sted (se efter betegnelsen NEM)
  • Du må gemme overskydende nytårsfyrværkeri til næste år – men så er det vigtigt, at du sørger for at opbevare det rigtigt
  • Du må købe helårsfyrværkeri (fx bordbomber og knaldperler) hele året, fra du fylder 15 år
  • Du må kun købe nytårsfyrværkeri, hvis du er over 18 år

Der er også regler for, hvor meget afstand du skal holde til fx stråtag og landbrugsejendomme med dyrehold, når du fyrer fyrværkeri af. Se reglerne og de 5 fyrværkeriråd på borger.dk.

0 kommentarer