Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

SMV'ere oplever stadig stigning i dårlige betalere

  • 03. jun 2010

Krisen er så småt på retur, men alligevel oplever 38 procent af små og mellemstore virksomheder flere dårlige betalere nu end sidste år. Det er ét af hovedresultaterne i en ny undersøgelse, som ADVODAN står bag. 200 mindre og mellemstore virksomheder har medvirket i rundspørgen.

"Tallene viser klart, at der stadig er store problemer med dårlige betalere. I øjeblikket rammes virksomhederne af den næste bølge af eftervirkninger fra finanskrisen. Mange måtte ud i fyringsrunder i starten af krisen, og en stor del af virksomhederne har tæret på reserverne.

Siden første bølge har de så at sige været båret af banken, og her i anden bølge falder pengeinstituttet også fra," fastslår advokat Trine Brønsgaard fra ADVODAN Maribo og fortsætter:

"Vil virksomhederne undgå at havne i en situation, hvor flere af kunderne pludselig ikke kan betale regningen, er det afgørende, at kreditpolitikken overholdes. Gør man ikke det, bliver det hurtigt en kamp om overlevelse, for det går rigtigt stærkt med konkurserne nu."

Skal følge op på manglende betalinger
Vigtigheden i at overholde kreditpolitikken understreges af, at der er en klar sammenhæng mellem de virksomheder, der oplever en stigning i dårlige betalere og de, der ikke overholder deres egen kreditpolitik.

51 procent af de adspurgte, som ikke har fokus på problemet, oplever således flere dårlige betalere, mens det kun gør sig gældende for 36 procent af de, der aktivt arbejder med at inddrive gæld.

"Resultatet af undersøgelsen viser, at hvis virksomhederne ulejliger sig med at følge op på manglende betalinger, reduceres problemet væsentligt, så der er meget, man selv kan gøre. Vi ser ind imellem eksempler på virksomheder, der først finder ubetalte fakturaer ved årets afslutning, og det kan være fatalt.

I stedet bør virksomhederne overholde deres egen kreditpolitik og på den måde give sig selv muligheden for at få indhentet betaling i tide," siger Trine Brønsgaard

Inkasso Inkasso

Vil du vide mere? Læs guides og prøv vores inkassoberegner. Du kan også tage downloade gratis skabeloner til rykkere og læse vores håndbog.

Læs mere her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.