Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Fordele og ulemper ved forældrekøb

  • Af Pia Eskildsen
  • 05. jul 2010

Når forældre køber en bolig og lejer den ud til deres barn, er der tale om et såkaldt forældrekøb. Men hvor forældre for få år siden købte lejlighederne som en investering, så er nogle af de økonomiske fordele skrumpet en hel del, fortæller advokat Thomas Colstrup, ADVODAN.

"Ved mange forældrekøb giver udlejningen til børnene for det meste underskud. Derfor har langt de fleste købere kørt udlejningen under virksomhedsskatteordningen, hvor du kan trække underskuddet fra i den personlige indkomst.

Men det fradrag er med skattereformen blevet sat ned, og det gør forældrekøb mindre attraktivt," fastslår Thomas Colstrup. 

Fordele ved at sælge
Står du derimod i en situation, hvor du overvejer at sælge en bolig, hvor dit barn har boet til leje, er der nu opstået en gylden mulighed for at lave en god forretning.

"I foråret kom de nye og væsentligt lavere offentlige ejendomsvurderinger. Ifølge skattelovgivningen er det muligt at indgå ejendomsoverdragelser til ens nærmeste familie til 15 procent under prisen af den offentlige vurdering. Derfor kan det være en god idé at sælge til sit barn nu," siger Thomas Colstrup.

Hvis lejligheden senere bliver solgt til en højere pris, opnår barnet den skattefri fortjeneste. På den måde kan forældrene give deres barn et godt økonomisk springbræt.

Vil du vide mere?
Boligkøb Boligkøb

At købe bolig er en stor investering, og faldgruberne er mange, men med den rigtige rådgivning kan du undgå dyre overraskelser.

Læs mere her
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.