Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Få hjælp til sponsoraftaler med nye spiludbydere

  • Af Pia Eskildsen
  • 22. sep 2011

Monopolbruddet gælder fra 1. januar 2012, og det åbner en række nye muligheder for aktørerne i den danske spillebranche, vurderer advokat Henrik Bartels fra Advodan Glostrups sportsretlige afdeling.  Han forudser at selve spillebranchen sammen med reklamebranchen og de danske sportsklubber får rigtig travlt i de nærmeste måneder.

"Jeg forventer, at det endelig brud på spillemonopolet i Danmark vil være startskuddet på en række branding-kampagner fra de forskellige spiludbydere. Det er ekstremt vigtigt for dem at blive opfattet positivt af hr. og fru Danmark, så de får ligeså stor lyst til at bruge deres sparepenge hos de nye spiludbydere som hos Danske Spil," siger Henrik Bartels.

Store sponsorater i vente
For at blive landskendte og styrke deres brand vil de nye spiludbydere formodentlig også foretage massive investeringer i sponsorater i sportsklubber og hos sportsforbund. Det mener advokatfuldmægtig i Advodan Martin Binzer Lind - han har tidligere været jurist i seks år hos Dansk Håndbold Forbund.

"Det er oplagt for spiludbyderne at indgå sponsorater med de superligaklubber, der står uden hovedsponsorer i dag.  Det samme gælder for håndboldklubberne. Som jurist i Dansk Håndbold Forbund oplevede jeg massiv interesse fra spiludbydere, der gerne ville associeres med de danske håndboldlandshold. Men indtil i dag har forbundet måttet afvise de forskellige bejlere, fordi det indtil nu har været forbudt at reklamere for andre end Danske Spil," forklarer Martin Binzer Lind.

Undgå faldgruberne 
De nye spiludbydere får dog ikke fuldstændig frit spil i Danmark. Alle spiludbydere skal indhente en dansk licens, og samtidig har staten fået flere "juridiske muskler" at spille med.

"En sportsklub eller en forening må kun indgå sponsoraftaler med firmaer, der er certificeret af den danske stat. Reklamerer en klub for en spiludbyder, der ikke er godkendt, risikerer klubben at få en bøde. Derudover risikerer internetudbydere forbud mod at levere adgang til bestemte domæner, og bankerne risikerer forbud mod formidling af betaling til udbydere uden licens," påpeger Henrik Bartels og fortsætter.

"Hos ADVODAN står vi klar til at rådgive spiludbydere, der vil søge om licens til Spillemyndigheden. Vi hjælper også gerne både spiludbydere og sportsklubber med at indgå sponsoraftaler."

Vil du vide mere?
GØR SOM 12.722 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.722 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.