Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Sådan rammer skatteændringerne din virksomhed

  • 17. jan 2012

Advokat Allan Højbak fra ADVODAN i Aalborg giver et overblik over, hvordan virksomhederne skal forholde sig til de nye skatteregler.

Stramning af reglerne for generationsskifte
Står virksomheden over for et generationsskifte, giver successionsreglerne mulighed for en skattefri overdragelse til næste generation. Et generationsskifte med succession betyder, at den nye ejer overtager skattepligten i virksomheden.

For at en virksomhed kan benytte skattefordelen, skal virksomheden fra 1. januar holde sig under en pengetanksgrænse på 50%. Mere konkret betyder det, at virksomheden maks. må have 50% af sine værdier anbragt i ejendomme eller værdipapirer. Tidligere lå pengetanksgrænsen på 75 %.

Med den nye pengetanksgrænse bliver det sværere for familieejede virksomheder at overdrage virksomheden til næste generation. Det er derfor endnu vigtigere at kende redskaberne i selskabsloven. Hvis virksomheden står over for et generationsskifte, er det en god idé, at ejeren tager fat i sin rådgiver, så vedkommende kan få overblik over mulighederne," råder Allan Højbak.

Lempelse af multimediebeskatning
Ændringer i multimediebeskatningen berører også virksomhederne. Den nuværende multimedieskat bliver lempet, så medarbejdere ikke længere bliver beskattet, hvis arbejdsgiveren stiller en computer og bredbåndsforbindelse til rådighed.

Derimod skal medarbejdere stadig betale multimedieskatten, hvis de får stillet en arbejdsmobitelefon til rådighed, og de bruger den til private opkald.

"SKATs krav for at undlade beskatning af medarbejderen er, at arbejdsgiveren skal udføre nogle nye administrative opgaver. Arbejdsgiveren skal sørge for, at medarbejderen underskriver en tro og love-erklæring om, at telefonen ikke anvendes privat. Og samtidig er arbejdsgiveren forpligtiget til at foretage stikprøvekontrol, så de sikrer, at medarbejderne ikke benytter mobilen i private sammenhænge", forklarer Allan Højbak.

Slut med skattefri arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring
Pr. 1. januar er præmien til sundhedsforsikringer betalt via arbejdsgiveren ikke længere skattefri.

"Ændringen betyder, at medarbejderne bliver tillagt en månedlig merskat på ca. 70 kroner, hvis de fortsætter med forsikringen. Arbejdsgiver skal medtage præmien på den ansattes lønseddel og indeholde kildeskat af beløbet. I de tilfælde hvor sundhedsforsikringen har sammenhæng med en firmapensionsordning, hvor arbejdsgiveren indbetaler, så skal forsikringsselskabet indberette de relevante oplysninger til SKAT", oplyser Allan Højbak.

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Skat Skat

Skattelovgivningen ændrer sig konstant, og det kan påvirke din virksomhed.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.