Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Gode råd til dig, der gerne vil købe bolig på tvangsauktion

  • Af Mette Rasmussen
  • 07. sep 2012

Advokat Claes Lagerbon Jensen fra ADVODAN Køge er ekspert i tvangsauktioner. Her giver han seks gode råd om, hvordan du kan gøre en god handel, og hvad du skal være særlig opmærksom på, når du køber en bolig på tvangsauktion.

"En bolighandel på tvangsauktion adskiller sig væsentligt fra en bolighandel via en ejendomsmægler, og der er en række faldgruber, det er vigtigt at styre udenom," siger Claes Lagerbon Jensen.

Råd 1: Hold dig orienteret
Er du interesseret i en tvangsauktion, så skal du holde dig løbende orienteret. Fordi auktioner bliver først offentliggjort 14 dage før. Så følg løbende med på nettet - fx på www.Itvang.dk eller www.tvangsauktioner.dk.

Råd 2: Lav aftale med bank
Når du har været ude og se på den ejendom, som du kunne tænke dig at byde på, så bliver du nødt til at gå til din bank, for at regne ud hvor meget du egentligt har råd til at byde. Man kan let blive grebet af stemningen - og det er ikke særligt hensigtsmæssigt, at man kommer ud og har budt 50 eller 100.000 mere end man havde råd til.

Råd 3: Bankgaranti med på auktion
Så skal du have din bank med til at stille den fornødne sikkerhed, fordi der skal være sikkerhed for dit bud. Det vil sige du skal enten have en bankgaranti med eller en bankgaranti, som dækker det beløb, som er oplyst i salgsopstillingen.

Råd 4: Få tjekket boligen FØR du køber
Når du har udset dig en ejendom du er interesseret i, som er på tvangsauktion, så er det meget væsentligt at du medtager en byggesagkyndig for at du gør dig klart, hvilken stand ejendommen er i. Når man køber på auktion, er der ingen ejerskifteforsikring, og der er ingen anden sikkerhed, end at man får ejendommen, som den er eller forefindes og som man har set den.

Råd 5: Tag en advokat med
Når du skal møde på en auktion, så er det vigtigt at du tager en advokat med, fordi auktionen typisk foregår i løbet af 15 til 30 minutter. Hvis du samtidig er lidt nervøs og skal have dit livs bedste køb gennemført, så er det praktisk, at der sidder én ved siden af dig, som ved, hvad det drejer sig om.

Råd 6: Vær parat til at overtage
Når du byder på en tvangsauktion er det vigtigt at være parat. Fordi  i det øjeblik du bliver højstbydende på den auktion, så er ejendommen din minuttet efter auktionen er afsluttet. Det vil sige at så overtager du alle forpligtigelserne på ejendommen - både betalingen med hensyn til ejendomsskatter, løbende udgifter og forbrugsudgifter.

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.714 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.714 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.