Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Det skal du overveje inden du siger ja til en bestyrelsespost

 • 10. jan 2013
 1. Vil du stå på mål for virksomheden?
  Overvej virksomhedens, direktionens og bestyrelsesmedlemmernes image. Kan du se dig selv som en del af det hold, og kan du identificere dig med virksomhedens produkter/ydelser?

 2. Har du de relevante kompetencer?
  Overvej nøje om dine kompetencer er relevante for virksomheden, og om din profil supplerer de øvrige bestyrelsesmedlemmers profil. Hvis du ikke kan bidrage med relevant viden eller erfaring, er det bedre at overlade pladsen til en anden.

 3. Har du tiden til det?
  Du skal være villig til at bruge tid og kræfter på at møde forberedt op til bestyrelsesmøderne og være tilgængelig også mellem bestyrelsesmøderne. Det kan være meget frustrerende for direktionen og de øvrige bestyrelsesmedlemmer i en virksomhed, hvis bestyrelsesmedlemmer møder uforberedte op eller ikke kan træffes, når der opstår akutte behov.

 4. Har du "modet" til det?
  Bestyrelsesarbejde er udfordrende. Husk at du som bestyrelsesmedlem er en del af virksomhedens ledelse, og at du jævnligt vil skulle deltage i beslutningsprocesser, der kan være af meget væsentlig betydning for virksomheden, medarbejderne, virksomhedens kreditorer og for virksomhedens ejer(e). Du vil møde andre spændende og dygtige mennesker og ikke mindst stærke personligheder. Har du "modet" til at træffe de nødvendige beslutninger - og til at sige til og fra - og er du klar til at udfordre både direktion, den øvrige bestyrelse og virksomhedens ejer(e)?

 5. Er der styr på formalia?
  Du skal sikre dig, at der er styr på formalia i bestyrelsen. Det betyder blandt andet, at der skal udarbejdes dokumentation for bestyrelsens arbejde - gerne i form af bestyrelsesmødereferater. Overholdelse af formalia er en vigtig forudsætning for, at bestyrelsen fremadrettet undgår erstatningssager.   

 6. Er du dækket af en bestyrelsesansvarsforsikring?
  Tjek om virksomheden har en forsikring for bestyrelsen, og kontrollér om virksomheden lever op til forudsætningerne/vilkårene i forsikringen. Hvis du som bestyrelsesmedlem ikke er forsikret, risikerer du at hæfte personligt i en eventuel erstatningssag. En bestyrelsesansvarsforsikring dækker dog ikke i de tilfælde, hvor en bestyrelse forsætligt har fravalgt at tilsidesætte lovens krav til bestyrelsesarbejdet.

Du kan her læse mere om bestyrelse

Vil du vide mere?
Klaus Rasmussen

Klaus Rasmussen

Advokat og partner | Vis faglig profil
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.716 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.716 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.