Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Tag stilling til dine børns fremtid med et børnetestamente

  • Af Mette Rasmussen
  • 16. jan 2013
  • 2 Spørgsmål & svar

Sker det utænkelige, at I begge dør på samme tid, er det statsforvaltningen, der afgør, hvem der skal overtage forældremyndigheden, indtil børnene fylder 18 år. Men har I oprettet et børnetestamente, vil statsforvaltningen følge jeres ønsker - medmindre forholdene konkret taler imod.

Det er der mange forældre, som ikke er klar over, erfarer Malene Warming Nissen fra ADVODAN i Tønder. Hun råder altid forældre, der har børn under 18 år til at tage stilling, når de alligevel opretter et testamente.

Det er min oplevelse, at mange ikke ved, at de kan få medindflydelse, men når de finder ud af det, er det vigtigt for dem at få på plads. Langt de fleste har en klart ønske om, hvem der skal tage sig af deres børn, hvis de ikke selv er her til at tage sig af dem, fortæller hun og fortsætter:

"Ved at forældrene selv tager stilling, undgår man også en eventuel konflikt mellem to efterladte familier, som skal blive enige om, hvorvidt det fx er den ene forældres søster eller den andens, som skal have forældremyndigheden".

Også relevant for enlige forældre
Er du alene med dine børn, og har du forældremyndigheden, kan du også med fordel oprette et børnetestamente. Hvis den anden forælder fortsat er i live, skal du dog være opmærksom på, at vedkommende altid har fortrinsret - medmindre særlige forhold taler imod.

"Mange enlige forældre vælger at oprette et børnetestamente, fordi de gerne vil forklare, hvorfor den biologiske far eller mor ikke skal have forældremyndigheden. Så er det op til statsforvaltningen at afgøre, om de vil fravige udgangspunktet, så den anden forælder ikke får forældremyndigheden", oplyser Malene Warming Nissen

Du kan her læse mere om børnetestamente

Vil du vide mere?
Malene Warming Nissen

Malene Warming Nissen

Advokat | Vis faglig profil
Spørgsmål
Bent Frandsen
16-05-2013 11:17:35

Tak for altid gode informationer fra jer.

Jeg har en problemstilling:
Mand og hustru er gift. Manden har særbarn, og der har ingen børn sammen. I forbindelse med dødsfald, hvor manden dør før hustru så bliver man begravet hvor man nu er blevet enige. Hustru dør senere, og har ingen børn, kan egentlig blive begravet hvor som helst!! Problem!
Hvis manden dør efter hustru; hustru er blevet begravet hvor man ønsker det, hvem tager sig af begravelsen og hvor bliver manden begravet? Særbarn "burde" tage sig af "opgaven", men hvad gør man for at sikre sig at man nu også bliver begravet hvor man ønsker det.
Et testamente dur ikke, da det først ses efter man er blevet brændt/begravet, ja så er det jo lidt sent. Eller rædslet - særbarn begraver sin far hos tidligere ægtefælle (særbarnets moder) og ikke hos ens ægtefælle??
Kan i se problemstillingen?
Hvad gør man?
Mvh
Bent Frandsen

Besvar indlæg
Linda Lange Kastholm
27-06-2013 16:05:05

Kære Bent

Du har mulighed for at udfylde forskellige blanketter vedrørende dine ønsker. Jeg ved også, at der findes bøger, man kan købe og udfylde.

Her er et eksempel på en blanket:
http://www.orskovbegravelse.dk/siteimages/common/upload/lbaarallywkkvxzyujdomin_sidste_vilje.pdf

Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Testamente og arv Testamente og arv

Vil du vide mere? Se videoguides og prøv vores interaktive grafik over arveklasser og boafgifter. Du kan også tage en arvetest, der afdækker dit behov for et testamente.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.