Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Alt for mange virksomheder lider den stille druknedød

  • Af Pia Eskildsen
  • 01. mar 2013

Opskriften på konkurs blandt landets små og mellemstore virksomheder er stort set den samme hver gang.

"Et styk nødlidende virksomhed og et styk ejerleder, som sidder alene og forsøger at løse problemerne sammen med et pengeinstitut, som ikke længere vil hjælpe."

Sådan siger advokat Søren Storgaard fra ADVODAN i Køge. Han har siden 1996 været med som rådgiver på enten købs eller salgssiden i flere hundrede virksomhedshandler.

Der er en misforstået stolthed, når ejerlederen forsøger at holde krisen inden for egne rækker. Det kommer der ikke ret meget ud af. Ud over den stille død.

Vær proaktiv "Der er en misforstået stolthed, når ejerlederen forsøger at holde krisen inden for egne rækker. Det kommer der ikke ret meget ud af. Ud over den stille død," forklarer Søren Storgaard.

I stedet anbefaler han i videst mulig omfang, at en kriseramt virksomhed melder proaktivt ud om sine udfordringer.

"Det giver en større forståelse i banken, og det øger også sandsynligheden for, at en køber melder sig," forklarer Søren Storgaard.

Manglende selverkendelse Ifølge advokaten er den største udfordring selverkendelse hos en virksomhedsejer og leder, når krisen for alvor bider og truer livsværket.

"Jeg oplever ofte, at ejerne bliver ved med at putte alt for mange penge i deres nødlidende selskab. Hvis medicinen ikke dur, er de nødt til at gøre noget andet. Her er det ofte en god idé at gennemgå forretningsmulighederne sammen med sine rådgivere og træffe de nødvendige beslutninger," forklarer Søren Storgaard og forsætter:

"Udfordringen er jo altid at finde ud af, hvor dybt en krise har sat sig for en virksomhed, og om den selv har kræfterne til at komme ud af den. Her er det vigtigt at dele problemet op i to faser; få styr på gælden og lav dernæst en plan for at udvikle virksomheden.  Ellers stopper kreditorerne dig, før du har fundet en løsning."

Når du skal sælge:

  • Vær bevidst om egne styrker og svagheder.
  • Få styr på timingen. Det tager altid længere tid, end du tror.
  • Få hjælp fra rådgivere, som tør udfordre dig. Ellers gør køber det, og så koster det på prisen.

Når du skal købe:

  • Få styr på finansieringen - også til at reinvestere i dit køb.
  • Tilpas din organisation, så den kan optage de nye medarbejdere, kunder mv.
  • Sørg for sammenhæng og synergi mellem de to virksomheder.

 

 

 

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Rekonstruktion, insolvens og konkurs Rekonstruktion, insolvens og konkurs

Falder ordretilgangen, og svigter markedet, er det livsfarligt for din virksomhed. Jo hurtigere, du søger hjælp, jo større sandsynlighed er der for at overleve.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.