Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Bestyrelser lever ikke op til direktørernes egne forventninger

  • Af Pia Eskildsen
  • 16. sep 2013

Centrale kompetencer som forretningsforståelse, evne til at udfordre, udvikle strategi og indsigt i lovgivningen halter, når ejere og direktører i landets små og mellemstore virksomheder selv skal vurdere den faglige tyngde i deres bestyrelse. Dog mener de, at deres bestyrelse har nok branchekendskab og erfaring fra andre bestyrelser til at bestride deres job. Det viser en ny ADVODAN-undersøgelse fra ADVODAN.

Vælg folk der kan udfordre
Advokat Thomas Vang Christensen fra ADVODAN i Hillerød er ikke overrasket over tallene. Han oplever et erhvervsliv præget af vennetjenester og en dårlig dansk tradition for tantebestyrelser.

”Virksomhederne bruger i høj grad en kollega, en svoger eller far, som ikke skal have honorar for arbejdet eller blot lægger cpr.nr. til en bestyrelsespost for at gøre ejeren en tjeneste. De virksomheder ser vi ofte i vores konkurs- og rekonstruktionsafdeling,” siger Thomas Vang Christensen. Han mener, at det er bedre at fravælge en bestyrelse, hvis medlemmerne blot skal give ejeren ret.

”Jeg oplever tit, at en vvs-mand vælger en anden vvs-mand til sin bestyrelse. Men hvis det bliver sådan et selvbekræftelsesforum, hvor man bare råber hurra for sig selv og ikke bliver udfordret af folk med en anden profil end ens egen, er mit råd at fravælge sine rådgivere. Det er både billigere og mere tilfredsstillende.” 

Egenrådige direktører
I anpartsselskaber (ApS) er det frivilligt, om ejeren vil have en bestyrelse, mens det er et krav i aktieselskaber (A/S). Med den selskabsform følger en række forpligtelser, som skal sikre, at selskabet drives professionelt.

”Vi har et sundt system, der udstikker rammerne for professionelt bestyrelsesarbejde. Men vi har samtidig en ledelseskultur, hvor mange direktører er egenrådige og mener, at de kan og vil alt selv. Resultatet er proforma bestyrelser eller tantebestyrelser, som ikke giver værdi. Den situation har vi en samfundsmæssig interesse i at gøre op med, fordi vi så vil se færre konkurser og yderligere vækst,” siger Thomas Vang Christensen og fortsætter:

”Virksomhedsejerne gør sig selv en bjørnetjeneste ved ikke at have en professionel bestyrelse, men for at lave det om, skal man kunne se det og ønske at ændre det. Tidligere undersøgelser fra revisions-, skatte- og rådgivningshuset PwC viser, at der er en direkte sammenhæng mellem vækst og professionelt bestyrelsesarbejde, så gevinsterne er svære at komme udenom.”  

Fakta om undersøgelsen:

  • 63 procent af de adspurgte SMV’er siger, at den perfekte bestyrelse i meget høj grad eller høj grad bør have indsigt i gældende lovning. Men blot 49 procent mener, at deres egen bestyrelse besidder den egenskab.

  • 78 procent siger, at egenskaber som forretningsstrategi og udvikling i meget høj grad eller høj grad bør være til stede i den perfekte bestyrelse. 56 procent svarer, at deres egen bestyrelse har de kompetencer. 

  • 80 procent siger, at virksomhedsforståelse i meget høj grad eller høj grad er en vigtig egenskab, mens 69 procent af de adspurgte svarer, at deres egen bestyrelse besidder den egenskab.

  • 27 procent svarer, at indsigt i andre brancher bør være til stede i den perfekte bestyrelse, mens 43 procent vurderer, at deres egne bestyrelse har brancheindsigt.

  • 66 procent svarer, at indsigt i egen branche bør være til stede i bestyrelsen. 67 procent mener, at deres egen bestyrelse har den kompetence.

  • 29 procent mener, at erfaring fra andre bestyrelser er vigtig i den perfekte bestyrelse, mens 36 procent svarer, at deres egen bestyrelse har den kompetence. 

Undersøgelsen er gennemført i april 2013 af Epinion for ADVODAN. Der er gennemført 201 interviews med ejere/ledere af små og mellemstore virksomheder.

 

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.716 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.716 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.