Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Troldmænd mangler kompetente bestyrelsesmedlemmer

  • Af Pia Eskildsen
  • 17. sep 2013

Den ene dag Google, den anden dag et benzinselskab i Saudi-Arabien, den tredje dag en it-virksomhed i Østjylland. Kundelisten hos østjyske WizArts Inc., der beskæftiger sig med datavisualisering og det sidste nye inden for it-løsninger og services, spænder vidt.

Derfor er det også en udfordring at finde de rigtige kompetencer til at sidde bestyrelsen og rådgive de to partnere, Henrik Bratbøl og Anders Killmann. Indtil videre sidder de selv sammen med deres ægtefæller i bestyrelsen.

Ingen løn
”Det er svært at finde de rigtige personer, som kan løfte virksomheden videre. Vi er godt igennem en turnaround, hvor vi lige nu kun kan tilbyde hårdt arbejde i løn til vores bestyrelsesmedlemmer. Vi skal bruge nogen, som har direkte erfaring fra innovationsvirksomheder i en global kontekst. Dem finder du ikke bare rundt om hjørnet,” forklarer Henrik Bratbøl.

Han stiftede i virksomheden i 2006 og havde før finanskrisen professionelle medlemmer i virksomheden.

Jo mere professionelt bestyrelsesarbejdet er og fremstår, desto bedre vil det være for virksomheden, når den skal ud og præsentere sig for nye samarbejdspartnere og kunder.

”Men de trak sig, da krisen ramte, da de ikke mente, at de havde de nødvendige kompetencer til en turnaround,” fortæller Henrik Bratbøl.

Sidste år fik han partneren, Anders Killmann, ombord, og sammen er det blandt andet lykkes at få en kapitalindsprøjtning fra Vækstfonden.

Nye selskaber
De to iværksættere drømmer om at kunne kanalisere nogle af deres projekter ud i selvstændige virksomheder eller afdelinger under WizArts Inc, der netop er flyttet fra det indre Aarhus til nye lokale i Skanderborg.

”Til den proces får vi brug for rådgivning om selskabskonstruktioner, softwarelicenser, risk management og meget mere. Men det er jo i en begrænset periode,” siger Anders Killmann.

Den tankegang kan erhvervsadvokat Flemming Jespersen fra ADVODAN i Silkeborg godt genkende fra andre virksomheder, hvor han har rådgivet omkring bestyrelsesarbejdet.

”Der er nogle grundlæggende kompetencer omkring virksomhedsdrift og udvikling, som hele tiden børe være til stede i en virksomhed. Jo mere professionelt bestyrelsesarbejdet er og fremstår, desto bedre vil det være for virksomheden, når den skal ud og præsentere sig for nye samarbejdspartnere og kunder.

"Jo mere professionelt bestyrelsesarbejdet er og fremstår, desto bedre vil det være for virksomheden, når den skal ud og præsentere sig for nye samarbejdspartnere og kunder.,” siger Flemming Jespersen, der erkender problemstillingen med, at mindre virksomheder ikke altid har mulighed for at tilbyde honorarer til sine bestyrelsesmedlemmer.

”Det sætter selvfølgelig sine begrænsninger i forhold til, hvilke kompetencer en virksomhed kan tiltrække. Men ud over det gode frivillige arbejde, kan en virksomhed eksempelvis lokke med aktieandele, bonus eller anden form for betaling, når bestyrelsesarbejdet bærer frugt. Virksomheder er nødt til at se bestyrelsesarbejdet som en investering på lige fod med produktudvikling,” siger Flemming Jespersen, som i videoen giver flere gode råd om, hvordan man optimerer sin bestyrelse.

 

Wizard-artikel

Læs den fulde artikel i Advodan Nyt

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.