Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Pas på låneomlægning hvis huset er betalt med erstatningspenge

  • Af Lea Laursen Pasgaard
  • 23. jan 2014

I den konkrete sag havde et ægtepar brugt erstatningspenge til udbetalingen til deres hus. Efter nogle år havde parret dog ikke råd til at betale terminer, og huset blev derfor sat på tvangsauktion.

”Erstatningspenge er ifølge lovgivningen beskyttet mod udlæg, hvilket betyder, at en kreditor som udgangspunkt ikke kan gøre krav på pengene. Denne regel om beskyttelse gælder dog kun, hvis pengene holdes klart adskilt fra den øvrige formue,” forklarer Kristian Dam Lauridsen, som er advokatfuldmægtig hos ADVODAN i Aalborg.

Da parret købte huset, havde de sat erstatningspengene ind på en separat konto og sørget for, at beløbet ikke blev blandet sammen med den øvrige formue. Men ved et senere låneoptag i ejendommen fik deres disponering den konsekvens, at betingelserne for beskyttelsen af erstatningspengene ikke længere var til stede. Efter en tvangsauktion kommer parret derfor til at stå tilbage uden erstatningspengene.

”Dommen viser, at du skal være varsom med at optage yderligere lån til forbedringer og renoveringer af dit hus, hvis det er betalt med penge, du har modtaget i erstatning. Dommen betyder muligvis også, at en simpel låneomlægning i den faste ejendom medfører, at beskyttelsen af erstatningspenge kommer i risikozonen. Det må domstolene dog tage stilling til i fremtidige sager, eftersom det fremgår ikke tydeligt af dommen,” siger Hanne Bruun Jacobsen, der er advokat hos ADVODAN i Aalborg.

”Derfor anbefaler jeg, at du tager kontakt til en professionel rådgiver, hvis du står og skal låne eller låneomlægge i en fast ejendom, som du også har erstatningspenge i ,” siger advokaten.

Vil du vide mere?
Hanne Bruun Jacobsen

Hanne Bruun Jacobsen

Advokat | Vis faglig profil
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Personskadeerstatning Personskadeerstatning

Er du kommet ud for en ulykke, har du mulighed for at få erstatning. Men der er mange regler at tage højde for, og blot et enkelt fejltrin kan betyde, at du går glip af mange penge.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.707 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.707 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.