Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Nye krav om digital indberetning til SKAT

 • Af Mette Rasmussen
 • 19. nov 2014

Fremadrettet er det et krav, at alle selskaber, fonde og foreninger skal indberette oplysninger til SKAT digitalt i SKATs onlineløsning ”TastSelv Selskabsskat”. For at SKATs nye system kan beregne skattegrundlaget fra og med indkomståret 2014, skal selskaber og virksomheder først have indberettet nogle grundoplysninger. En af de oplysninger er, om virksomheden har ubenyttede underskud fra tidligere indkomstår.  

Der kan være mange penge på spil, hvis selskaberne ikke sørger for at indberette oplysningerne korrekt og i tide.

Gå i gang allerede nu
Ifølge Søren Aagaard, som er advokat og skatteekspert i ADVODAN, så er der god grund til at være opmærksom på de nye regler og frister.

”Der kan være mange penge på spil, hvis selskaberne ikke sørger for at indberette oplysningerne korrekt og i tide. Og selvom fristen først er til august, så vil jeg anbefale, at selskaberne allerede nu går i gang med at finde oplysningerne frem, så dette ikke skal ske i sidste øjeblik”.

Det skal indberettes
Det er restunderskud helt tilbage fra indkomstårene 2002 og frem til 2013, som skal indberettes. Er der restunderskud fra flere indkomstår, så skal du indberette for hvert indkomstår.

Hvis din virksomhed fx i 2009 havde et skattemæssigt underskud på 400.000 kroner, og der i de efterfølgende år har været et skattemæssigt overskud på i alt 350.000 kroner, så vil der være et restunderskud på 50.000 kroner, som kan fremføres til indkomståret 2009. Der skal derfor for dette indkomstår indberettes et restunderskud på 50.000 kroner.

Er du i tvivl om, hvilke oplysninger du helt præcist skal indberette, så kan det være en god idé at søge rådgivning hos en skatteekspert, der kan gennemgå oplysningerne sammen med dig.

Fakta: Det skal selskaber, fonde og foreninger indberette for indkomstårene 2002-2013

 • Senest 1. august 2015 skal selskaber, fonde og andre, der betaler skat efter selskabsskatteloven eller fondsbeskatningsloven indberette oplysninger om skattemæssigt restunderskud for indkomstårene 2002 til 2013. Oplysningerne skal fordeles på indkomstår og /eller delperiode.

 • Selskaberne skal også indberette oplysninger om skattefrie omstruktureringer, der har betydning for underskudsanvendelsen. Indberetningen skal indeholde oplysninger om: 

  • Hvilken type skattefri omstrukturering der er gennemført.
  • Den skattemæssige virkningsdato for den skattefri omstrukturering.
  • Hvilke selskaber m.v. der er henholdsvis indskydende og modtagende.
  • Restunderskud, som enten er opgjort i kr. eller angivet i procent, der er overført fra det indskydende selskab til det modtagende selskab.
  • Hvilke sambeskattede datterselskaber der overgår fra det eller de indskydende selskaber til det eller de modtagende selskaber i forbindelse med den skattefrie omstrukturering.
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Skat Skat

Det kan have store konsekvenser for din privatøkonomi, når der kommer ny skattelovgivning, eller der sker ændringer i din livssituation.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.