Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Det skal du overveje når du indgår strategisk samarbejde med andre virksomheder

  • Af Pia Eskildsen
  • 21. maj 2014
  • 1 Spørgsmål & svar

Hvis du sidder i en mindre virksomhed og ønsker at byde ind på store udbud, er samarbejde med andre virksomheder en mulighed, som flere og flere vælger.  Det skyldes, at der er mange store anlægsopgaver i Danmark lige nu, men det skyldes også den stigende fokus på eksportmuligheder. Vil man som dansk virksomhed være med i forhold til de helt store opgaver i udlandet, er samarbejde en nødvendighed.

"Det er vigtigt på forhånd at få lavet en ordentlig aftale, som dækker alle relevante områder, men det er især vigtigt at få økonomien på plads, fordi du derved bedst sikrer dig mod tab. Lav derfor en aftale om, hvordan og i hvilket omgang I hæfter for hinanden, hvordan arbejdet skal finansieres og gennemgå hvilke garantier bygherrer kræver, der bliver stillet," siger erhvervsadvokat Lars Stuckert fra ADVODAN Maribo.

strategisksamarbejde1

 

strategisksamarbejde2

 

strategisksamarbejde3 strategisksamarbejde4

Vil du vide mere?
Spørgsmål
Birgitte Albrechtsen
04-07-2014 09:15:12

Hej ADVODAN
Tak for den fine oversigt over køreplan for strategisk samarbejde. For os almindelige dødelige uden akademisk uddannelse, svarer det til låget på et stort puzzlespil. Nu har vi billedet på låget til at finde de rette brikker ved, en flot udsigt til vækst er blevet synlig. Den almindelige arbejder kan nemlig sagtens se om brikkerne passer sammen, uden hjælp fra andre end medfødt sund fornuft :-). Er der nogen, der skal have noget med fra købmanden, så må de lægge pengene først.
Præcist som i gamle dage, hvor skiltet hos den lokale pølsevogn sagde: VI STOLER PÅ GUD, ALLE ANDRE BETALER KONTANT.
Venlig hilsen Birgitte Albrechtsen

Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Kunde- og leverandørsamarbejde Kunde- og leverandørsamarbejde

Ordentlige aftaler og kontrakter med dine kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere forebygger konflikter og sikrer stabilitet og forbedret likviditet samt øget værdi af din virksomhed.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.