Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

5 ting du skal overveje før du indgår kontrakt med storkunde

 • Af Pia Eskildsen
 • 12. jun 2014
 • 1 Spørgsmål & svar

storkunde_grafik

Helt grundlæggende bør du som virksomhedsejer altid have fuldstændig tjek på dine salgs- og  leveringsbetingelser – uanset kundens størrelse. Har du det, er risikoen for at komme i problemer minimeret helt fra starten, og det er en kæmpe fordel, mener erhvervsadvokat Allan Højbak fra ADVODAN i Aalborg.

”Desværre er mange små og mellemstore virksomheder ikke lige gode til at have styr på formalia. Enten får de et kontraktudkast fra en stor kunde, som de skriver under på uden at læse den grundigt nok, eller også begår de den fejl, at de bruger deres generelle salgs- og leveringsbetingelser til alle slags kunder.

Det kan potentielt betyde store økonomiske tab den dag, storkunden opsiger kontrakten. Derfor anbefaler jeg altid, at man nærlæser alle kontrakter og gerne laver individuelle kontrakter med de helt store kunder,” siger Allan Højbak.

 1. Investeringer:

  Kræver det investeringer i din virksomhed at kunne leve op til storkundens krav? Hvis ja – drøft eventuel medfinansiering med kunden

 2. Kontraktens varighed:

  Hvor længe løber kontrakten for jeres samarbejde? Hvis tidshorisonten er kortere end tre til fem år, og egne investeringer er høje, bør du måske sige nej tak

 3. Forsyningssikkerhed, priser, kredittider mv.:

  Er aftalevilkårene rimelige, når det kommer til eventuelle krav vedrørende forsyningssikkerhed, priser og muligheden for prisregulering samt forholdene omkring betaling og kredittider.

 4. CSR-krav:

  Er du klar til at underskrive kundens Code of Conduct (etiske retningslinjer og værdier), og kan du leve op til eventuelle CSR krav (krav om Social ansvarlighed)?

 5. Tjek på egne underleverandører:

  Har du tjek på kontrakterne med dine egne underleverandører? Kan du risikere selv at komme i problemer, hvis de ikke lever op til din storkundes Code of Conduct eller CSR krav?

 

Spørgsmål
Birgitte Albrechtsen
25-08-2014 09:11:51

Hej ADVODAN
Tak for en god artikel. Den svarer vel til hvad man fik af vide af told/skattevæsnet før i tiden når man ringede for at få hjælp - som virksomhed. Den der fejler i sin planlægning, planlægger at fejle. Eller sagt på dansk: er i gang med at dyrke en hobby. "Hobbyisme" har SKAT alle dage sat en stopper for (før eller siden) og så er det folks privatøkonomi der må trække hele læsset. Nu kan alle kigge på dette nyhedsbrev og planlægge "særdeles nøje" INDEN de åbner egen virksomhed. Rikke Rønholt skrev bogen "løber for livet" fordi hun savnede den, da hun startede med at løbe som helt ung. Nu ser jeg muligheder for sund vækst for Danmarks unge virksomheder og det glæder mig helt utroligt meget.
vh. Birgitte Albrechtsen

Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Kunde- og leverandørsamarbejde Kunde- og leverandørsamarbejde

Ordentlige aftaler og kontrakter med dine kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere forebygger konflikter og sikrer stabilitet og forbedret likviditet samt øget værdi af din virksomhed.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.533 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.533 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.