Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Udsigt til erstatning hvis du kommer til skade under firmajulefrokosten

  • Af Stina Askholm Hansen
  • 23. nov 2017

Julefrokosten er en fast bestanddel af mange danske arbejdspladser, og selvom der ikke er tale om arbejde i ordets traditionelle forstand, vil du sandsynligvis være dækket af din arbejdsgivers forsikring under festlighederne.

En skade til firmajulefrokosten er en arbejdsskade

"Hvis du kommer til skade under firmajulefrokosten, vil du som udgangspunkt være dækket af din arbejdsgivers arbejdsskadeforsikring, og det gælder uanset, om festen afholdes på firmaets adresse eller i lejede lokaler. Hvis du derimod fortsætter videre i byen efter julefrokosten og kommer til skade på det lokale diskotek, vil en eventuel skade ikke længere kunne kategoriseres som en arbejdsskade", siger advokat Fatma Yandim fra ADVODAN i Næstved.

Det kommer formentlig bag på en del, at ansatte også er dækket af arbejdsgiverens forsikring under en julefrokost, der normalt ikke har meget med arbejde at gøre, men det er der en forklaring på.

"Grunden til, at arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring normalvis dækker skader, der er opstået til en firmajulefrokost, er, at en julefrokost har tilknytning til arbejdet. Dels er festlighederne arrangeret af arbejdsgiveren, og dels er der ofte en forventning fra ledelsens side om, at medarbejderne deltager i julefrokosten", forklarer advokaten.

Tre gode råd hvis du kommer til skade til firmajulefrokosten:

  • Tag på skadestuen eller til egen læge hurtigst muligt, så skaden bliver dokumenteret i lægejournalen.
  • Tal med din nærmeste chef mandagen efter julefrokosten. Hvis du ikke kan nå til enighed med ham eller hende, så tag i stedet fat i din tillidsmand, HR-afdelingen eller eventuelt en advokat.
  • Meld skaden til din egen ulykkesforsikring og sørg derudover for, at den anmeldes som en arbejdsskade til Arbejdsskadestyrelsen.

 

Vil du vide mere?
Personskadeerstatning Personskadeerstatning

Er du kommet ud for en ulykke, har du mulighed for at få erstatning. Men der er mange regler at tage højde for, og blot et enkelt fejltrin kan betyde, at du går glip af mange penge.

Læs mere her
GØR SOM 12.716 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.716 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.