PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Må man tage hunden med sig ind i himlen?

De fleste hundeejere vil deres hund det bedste, men hvad skal der egentlig ske med din hund, hvis du dør før den?

Som hundeejer kender du bedst selv din hund, og derfor er du også den rette til at beslutte, hvad der skal ske med den, den dag du ikke er her længere. Det kan være, du mener, at hunden slet ikke egner sig til at komme ud i et nyt hjem, og derfor finder det mest rigtigt, at den aflives? Det kan også være, at du har en person i omgangskredsen, hvor du ved, at den vil få det som blommen i et æg.

"På samme vis som vi generelt opfordrer folk til at overveje at oprette et testamente, kan vi kun råde til, at man som hundeejer også gør sig nogle tanker om, hvad der skal ske med ens hund, hvis man dør før den. Med mere end en halv million hunde i Danmark er det nemlig en problemstilling, der løbende opstår," forklarer familieretsadvokat Bodil H. Ravn fra Advodan.

 

Anbefaler et testamente

"Et testamente vil til hver en tid være den bedste løsning, hvis du har specifikke ønsker på din hunds vegne. Med et sådant undgår du, at der opstår splid om, hvad der skal ske med hunden, hvilket i værste fald kan ende med, at dit ønske ikke bliver fulgt," siger advokat Bodil H. Ravn og forklarer videre:

"I et testamente har du også mulighed for at vælge, at der skal følge nogle penge med hunden, f.eks. til køb af foder, dyrlægeregninger m.v., og summen kan naturligvis betinges af, at vedkommende, du har udpeget til at overtage hunden, rent faktisk ender med at få den. Såfremt hunden udgør en reel værdi, for eksempel hvis der er tale om en højtpræmieret avlshund, vil et testamente også være den eneste rigtige løsning, idet alt af værdi som udgangspunkt indgår i boet og tilfalder arvingerne, med mindre andet fremgår af et testamente," siger Bodil Ravn. 

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?