Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Styrk din forretning med et juridisk serviceeftersyn

  • Af Pia Eskildsen
  • 04. mar 2015
  • 1 Spørgsmål & svar

”Et juratjek er en gennemgang, der giver dig styr på din virksomheds juridiske tilstand. Vi laver en systematisk gennemgang af din virksomhed og ser på, om der er steder, hvor der skal sættes ind, eller om der er fuldstændig styr på det hele. Og så tager vi en snak om, hvad det er fornuftigt at gøre.”

Det er rart at kende ens almene sundhedstilstand, for det er bedre at forebygge end at helbrede. Det gælder også med juraen. Alle virksomheder vil have fordel af at tage tjekket.

Sådan siger Humle Pugh, der er advokat hos ADVODAN i Esbjerg, i anledningen af at ADVODAN lancerer Juratjek Erhverv. Med Juratjek Erhverv får du et juridisk serviceeftersyn, der afdækker, hvor din virksomheds juridisk svage punkter og faldgruber er.

”Man kan se det som et juridisk lægetjek. Det er rart at kende ens almene sundhedstilstand, for det er bedre at forebygge end at helbrede. Det gælder også med juraen. Alle virksomheder vil have fordel af at tage tjekket,” siger Humle Pugh.

En systematisk og individuel gennemgang
Kernen i juratjekket er en systematisk og skemabaseret gennemgang af virksomhedens forhold inden for 11 hovedområder. Advokaten skræddersyr juratjekket til den enkelte virksomhed. Så når du mødes med advokaten, gennemgår I de områder i juratjekket, der har relevans for netop din virksomhed – det kan for eksempel være dine leverandør- eller ansættelseskontrakter eller standen på dit produktionsapparat.

De 11 områder er nøje udvalgt og kan have relevans for alle typer af virksomheder – uanset om du producerer dele til støvsugere eller er tømrer.

Juratjekket munder ud i en rapport og en konkret handlingsplan. Planen viser hvilke forhold, der bør bringes i orden med det samme, hvilke forhold virksomheden med fordel kan kigge på, og hvilke der er helt styr på.

Dagligdagen kan spænde ben
Det er Humle Pughs erfaring, at det i mange virksomheder går så stærkt, at man slukker ildebrandene i stedet for at forebygge dem. Det kan være svært at se fordelene i at tage ting i opløbet, når alting går med 120 km/t.

Men et overblik over virksomhedens almene juridiske tilstand giver værdi på bundlinen. For når du er opmærksom på din virksomheds risici, vil du bruge mindre tid og færre ressourcer på at håndtere dem, lyder det fra Humle Pugh:

”En virksomhed i vækst fokuserer på omsætning og på at tjene penge. Så er der ikke fokus på at være dækket af rent juridisk, og det er afgørende, hvis der kommer en sag. Og der kommer en sag på et eller andet tidspunkt, hvis du sælger meget. Det kan du forhindre, og tit kræver det ikke mere end to-tre ændringer i arbejdsgangene at sikre sin virksomhed.”

Også til ekstern brug
Juratjekket er et stærkt værktøj for virksomhedens ledelse. Derudover kan rapporten bruges eksternt over for eksempelvis bank, revisor eller bestyrelse.

”Med et juridisk tjek viser du, at du har styr på risici. Du sender et stærkt signal – både internt i virksomheden, til samarbejdspartnere og leverandører og til banken,” siger Humle Pugh og fortsætter:

”Det er ikke sikkert, at der er akutte problemer, der skal løses med det samme. Men efter et juratjek ved du, hvor der kan opstå udfordringer. Den vished er guld værd. Både i den daglige drift og i en situation, hvor du eksempelvis har brug for finansiering. Du viser, at du har indsigt i alle afkroge af din forretning.”

Læs mere om Juratjek Erhverv og udfyld kontaktformular

Spørgsmål
Birgitte Albrechtsen
05-03-2015 13:28:10

Hej ADVODAN
Tak for en god artikel omkring "hvor er alle produktionsmedarbejderne mon henne?" (flaskehalsproblemer). Der har været en kedelig tendens til "rundkredssamtaler", hvor det kunne have været RUNDBORDS samtaler - det havde været mere ridderligt. Hoved-Samarbejdes-Udvalget, i store virksomheder, har brug for et større overblik over hvad de egentligt har at rutte med. Ellers ender det bare med ballade. En god start på vækst kan være et billede med et trafikskilt som siger: stillevej - de færreste folk vælger at køre 120 km/t der.
Så ønsker man en stille og rolig arbejdsdag til sine medarbejdere, mens pengene alligevel ruller in på firmakontoen - så kan man jo bede om at få startet sit Juratjek der, hvor der er fred og ro.
mvh. Birgitte Albrechtsen

GØR SOM 12.725 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.725 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.