Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Case: Holdingselskabet giver mig overblik

  • Af Pia Eskildsen
  • 27. maj 2015

Dion Olsen


I snart 50 år har holdingselskaber lettet processer med både generationsskifte, frasalg og opkøb i virksomheden Connection Peiter Olsen, hvor Dion Olsen har overtaget posten som ejer og direktør efter sin far. 

Selskabet, der oprindeligt bestod af elinstallatørvirksomheden Peiter Olsen, blev grundlagt af Dion Olsens far i 1965, og i 1988 stiftede han desuden televirksomheden Connection, der leverer komplette telesystemløsninger til erhvervslivet.

Dion Olsen trådte officielt ind i virksomheden, da han blev direktør i Connection i 1993.

”Dengang havde Connection to-tre medarbejdere, men nu er vi omkring 100 og har kontorer fordelt på både Sjælland, Fyn og Jylland, så der er sket noget,” siger Dion Olsen.

Nemt generationsskifte
I 2006 ønskede faderen at trække sig tilbage, så Dion Olsen købte både el- og televirksomheden, mens hans søster købte en række detailbutikker, som også var kommet til i løbet af årene.

I samråd med sin advokat, Thomas Vang Christensen fra ADVODAN Hillerød, konstruerede Dion Olsen derpå et selskab til hvert forretningsled og et bagvedliggende holdingselskab. En opbygning, som  han sætter stor pris på. 

”De enkelte forretningsenheder kan styres hver for sig, og det er forholdsvist nemt at administrere, hvis du skal sælge noget fra. Desuden kan jeg begrænse skaderne, hvis det går dårligt i et af selskaberne, så de sunde selskaber ikke påvirkes, forklarer han.

Større gennemsigtighed
Dion Olsens selskabskonstruktion betyder på samme tid, at det er nemmere at indgå samarbejdsaftaler med virksomheder, der stiller store krav om gennemsigtighed.

”Eksempelvis leverer vi teleløsninger til flere danske ambassader, men før man får sådan en aftale på plads, så skal virksomheden sikkerhedsgodkendes, og i den forbindelse var det en klar fordel, at vores virksomhedskonstruktion var til at overskue, så repræsentanterne fra Udenrigsministeriet kunne koncentrere sig om den del af forretningen, der vedrørte dem” fortæller Dion Olsen.

Vil gøre det samme i morgen
Efter 50 aktive år sker der stadig løbende ændringer for Connection A/S.

I 2014 har man  eksempelvis fusioneret to selskaber, da det, på grund af ændrede markedsvilkår, ikke længere var nødvendigt at have et selvstændigt selskab til at stå for løn og administration. 

I samråd med hans advokat valgte han derfor ganske enkelt og problemfrit at fusionere det administrative selskab med holdingselskabet, hvilket var en optimal løsning.

Dion Olsen er da heller ikke i tvivl om, at han vil handle på samme vis, hvis han skulle gå ind på et nyt forretningsområde i morgen.

”Opbygningen med det bagvedliggende holdingselskab og de enkeltstående selskaber er bare den bedste metode til at give et realistisk overblik over, hvordan din forretning ser ud, ”lyder det fra ham.

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Selskabskonstruktion og virksomhedsformer Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Se og læs guides, e-bog, tidslinje og infografikker om sikker virksomhedsdrift og konstruktion.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.724 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.724 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.