Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Nyt værktøj skal afdække risici og muligheder hos SMV’erne

 • Af Pia Eskildsen
 • 18. maj 2015

Som travl virksomhedsejer vil man ofte koncentrere sig mest om drift og omsætning. Og når tingene går stærkt i hverdagen, står afdækning af juridiske risici ikke øverst på dagsordenen. Men ikke desto mindre er det noget, alle virksomheder bør tage alvorligt, lyder opfordringen fra ADVODAN.

Virksomhederne bør kende de forhold, der udgør en risiko, og når de gør det, får de mulighed for at handle, før det er for sent.

”Vi vil hjælpe SMV’erne med at få indsigt i alle afkroge af deres egne forretninger. Derfor har vi udviklet Juratjek Erhverv. Virksomhederne bør kende de forhold, der udgør en risiko, og når de gør det, får de mulighed for at handle, før det er for sent, ” siger kommunikationschef Astrid Søes Poulsen og tilføjer:

”Når virksomheder forebygger frem for at helbrede, viser de, at de har styr på tingene – og det sender et stærkt signal til eksempelvis medarbejdere, samarbejdspartnere og banken. Den fordel skal man ikke undervurdere i en verden, hvor der er rift om dygtige medarbejdere, og hvor det kan være svært at skaffe finansiering til udvidelser eller lignende.”

Ud over risikoafdækning kan juratjekket også pege på muligheder i virksomheden. Det kan fx være, at virksomheden skal ændre sin selskabskonstruktion med henblik på at køre et optimalt generationsskifte i stilling.    

Fleksibelt juratjek
I praksis foregår et Juratjek Erhverv på et møde, hvor ADVODAN-advokaten og en repræsentant fra virksomheden systematisk gennemgår virksomhedens aftaleforhold ud fra et online tjekskema. Juratjekket er fleksibelt, hvilket giver advokaten mulighed for at skræddersy skemaet, så det bliver så relevant som muligt for den virksomhed, der skal tjekkes.

Når juratjekket er gennemført, får virksomheden en samlet rapport, hvor man kan se røde, gule og grønne områder i virksomheden. Rød betyder, at det er et område, der bør bringes i orden snarest. Gul betyder, at der bør ses på området inden for en overskuelig fremtid, og grøn betyder, at der ikke umiddelbart er nogen grund til handling på området.

Som en del af rapporten får virksomheden også en handlingsplan for de røde og gule områder i virksomheden. I handlingsplanen kan virksomheden og advokaten i fællesskab notere, hvad der skal ske efterfølgende.

Juratjekkets hovedområder:

 • Ejere og ledelse
 • Fremtid og vækst
 • Private forhold
 • Medarbejdere
 • Kunder
 • Leverandører og samarbejdspartnere
 • Ejendomme
 • Produktionsapparatet
 • Sikring af IPR
 • Generations/ejerskifte
 • Virksomhedsoverdragelse

 

Udfyld formular og bestil et Juratjek Erhverv

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.716 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.716 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.