Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Få Jesper Buchs tre gode råd til sikker virksomhedsdrift

  • 02. jun 2015

Jesper Buch


En af de historier, der bliver fortalt gang på gang om den succesfulde Just-Eat-medstifter, Jesper Buch, er, at han alllerede som 16-årig noterede i sin Mayland-kalender, at han ville være millionær, før han blev 30. En plan der, som de fleste sikkert ved, i den grad er lykkedes.

Men at drive en god og sund forretning handler bl.a. om at sikre sine værdier løbende og hele tiden arbejde med den mest optimale selskabskonstruktion. Noget Jesper Buch fik hjælp til lige fra begyndelsen. Få hans tre gode råd her: 

1.    Juridisk rådgivning betaler sig altid

Når Jesper Buch i dag rådgiver iværksættere, agerer han i visse tilfælde Business Angel over for dem, der har en god forretningside, men mangler den finansielle opbakning til at realisere den. Men hjælpen strækker sig også ud over det økonomiske. Han råder dem nemlig altid til at bruge penge på at få juridisk hjælp til både selskabskonstruktion og indbyrdes aftaler.

”Jeg er selvfølgelig klar over, at det kan virke som en uoverkommelig udgift, når man er i en opstartsfase i en virksomhed, men min holdning er, at det altid betaler sig på den lange bane at få juridisk rådgivning.”

2.    Klassisk selskabsmodel 

Da Jesper Buch startede sin virksomhed, etablerede han en klassisk selskabsmodel, som bestod af et bagvedliggende holdingselskab, som alle ejere var en del af, samt en række datterselskaber.

Det er en konstruktion, der lever videre i dag, hvor Jesper Buch er involveret i en lang række virksomheder som eksempelvis modetøjsportalen Miinto, terapeutportalen GoMentor.dk og størrelsesguiden Fitbay.com for blot at nævne et lille udvalg.

Opbygningen gør det blandt andet muligt at fordele omkostningerne mellem driftsselskaberne og danne sig et bedre overblik over, hvordan det går med de respektive virksomheder, der typisk er spredt over flere lande. 

Hvis man spørger Jesper Buch om, hvorfor han ikke har ændret sin selskabskonstruktion de sidste 10-15 år er svaret ligetil:

”For mig handler det kort sagt om, at det skal være såenkelt som muligt, og derfor er jeg ikke interesseret i indviklede og bureaukratiske konstellationer,” forklarer han.

3.    Den vigtige ejeraftale

Et af de vigtigste juridiske dokumenter, som skal på plads ifølge Jesper Buch, er en god ejeraftale. Selv i virksomheder hvor ledelsen er enige om, at alt kører på skinner, og det ikke ser ud til, at nogen får lyst til at forlade skuden.

”Tro mig, når jeg siger, at der altid kommer et tidspunkt, hvor man bliver glad for at have en ejeraftale. Det kan give lidt bad vibes, når man indledningsvis finder den frem, men hvis den er lavet ordentligt, så burde både det personlige forhold og ikke mindst forretningen være til at redde,” siger Jesper Buch.

Det lærte han selv tidligt i sin karriere da det, på grund af økonomiske udfordringer, blev nødvendigt at købe tre medstiftere ud af Just-Eat i 2002.

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Selskabskonstruktion og virksomhedsformer Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Se og læs guides, e-bog, tidslinje og infografikker om sikker virksomhedsdrift og konstruktion.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.725 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.725 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.