Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

5 gode råd om selskabskonstruktion

  • Af Pia Eskildsen
  • 11. aug 2015

Advokat Allan Højbak fra ADVODAN Aalborg har mange års erfaring med at rådgive erhvervsdrivende om blandt andet erhvervs- og selskabsret, virksomhedsoverdragelser og entrepriseret. Her får du hans fem bedste råd om selskabskonstruktion.

1. Tænk langsigtet!

En virksomheds selskabsstruktur er aldrig færdig men skal løbende vedligeholdes i takt med, at forudsætninger og behov ændrer sig. 

2. Gør det let!

Fokuser på at gøre det så nemt som muligt at realisere et salg af virksomheden – hvad enten det er til en medejer, tredjepart eller management buy out.

3. Del forretningen op!

Det kan ofte være en fordel at opdele koncernen i driftsselskaber og holdingselskaber, så man får et endnu bedre overblik over sine forretninger.

4. Lav datterselskaber!

Når man opdeler virksomheden i forskellige selskaber, er det blandt andet muligt at inddrage nøglemedarbejdere i ejerskabet af datterselskaberne/driftsselskaberne.

5. Spalt holdingselskabet!

Det vil tit være en fordel at spalte et holdingselskab, der ejes af to eller flere kapitalejere, så hver ejer får sit eget holdingselskab. Det kan blandt andet lette de økonomiske byrder i forbindelse med et generationsskifte.

Du kan her læse mere om stiftelse af selskab

FLERE GRATIS RÅD?

Vil du have gode råd om juridiske emner, der har betydning for din hverdag? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

  • Få nyheder og gode råd om jura - direkte i din indbakke
  • Tips fra advokaterne
  • Gratis arrangementer
Tilmeld Nyhedsbrev Privat

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Selskabskonstruktion og virksomhedsformer Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Se og læs guides, e-bog, tidslinje og infografikker om sikker virksomhedsdrift og konstruktion.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.729 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.729 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.