Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Selskabskonstruktionen debatteres løbende hos Brønderslev Elektro

  • Af Pia Eskildsen
  • 11. aug 2015
  • 1 Spørgsmål & svar

I Nordjylland ligger en virksomhed med vokseværk. Den hedder Brønderslev Elektro og beskæftiger sig, foruden salg, service og reparation af alle typer elektromotorer og trykluft blandt andet også med procesanlæg og produktion af el- og styretavler til den maritime sektor.

Alene inden for de seneste to år, har virksomheden overtaget to mindre, lokale selskaber i samme branche og dermed for alvor slået sin position fast som førende på området for elektro og trykluft i Nordjylland.

I dag tæller virksomheden således 30 medarbejdere fordelt mellem datterselskaber i Brønderslev, Aalborg, Dronninglund og Frederikshavn. En geografisk spredning af virksomhederne der medfører, at koncernen kan servicere sine kunder hurtigt og effektivt over hele Nordjylland.

To ejere – to holdingselskaber
Virksomheden ejes i fælleskab af Lars Sanderhoff og Morten F. Petersen, der er ligestillede i alle beslutningsprocesser. De har begge et bagvedliggende holdingselskab, hvilket blandt andet var en fordel, da den seneste ændring i ejerstrukturen blev gennemført.

”Vores konstruktion betød, at det var forholdsvist enkelt for en tidligere medejer at sælge sin aktier til de to tilbageværende ejere, som derpå kunne køre virksomheden videre uden problemer,” fortæller Kim Buur Thorsen, der er økonomi- og administrationschef i Brønderslev Elektro.

Datterselskaber giver overblik
Alle enheder i Brønderslev Elektro bliver drevet som datterselskaber, og det er også et bevidst valg.

”Nogen vil måske påpege, at det rent administrativt er en ulempe, men for os betyder det, at vi nemt kan adskille koncernens forskellige ben og dermed danne os et meget detaljeret overblik over, hvordan det går med de respektive selskaber,” forklarer Kim Buur Thorsen.

En anden fordel ved ikke at indlemme det nyindkøbte selskab i et af de allerede eksisterende selskaber er, at den nye virksomhed kan køre videre, som om intet var hændt allerede fra første overtagelsesdag, hvilket er med til at gøre processen hurtig og nem. 

Øjner nye muligheder
Brønderslev Elektro overvejer løbende, i sammenråd med deres advokat, hvordan de kan skabe de bedst mulige forudsætninger for deres forretning. Eksempelvis overvejer man lige nu, om man skal etablere et ejendomsselskab.

”Vi ejer efterhånden en del ejendomme, og vores advokat, Allan Højbak fra ADVODAN i Aalborg, har gjort os opmærksom på, at det måske kunne være en ide at lave et selvstændigt ejendomsselskab, som datterselskaberne derefter kan betale husleje til,” lyder det fra Kim Buur Thorsen, der dog understreger, at ejerne stadig overvejer forslaget.

Og det er netop, når det kommer til at få den slags ideer, det er godt for en virksomhed som Brønderslev Elektro at have en advokat i baghånden.

”I det daglige er vi selvfølgelig først og fremmest fokuseret på driften af virksomheden, men den løbende kontakt med vores advokat betyder, at der er en person, som tør stille de lidt frække hvad-nu-hvis-spørgsmål, som vi ikke altid får tænkt til ende,” siger Kim Buur Thorsen.

Elektro

 Ejerne Lars Sanderhoff og Morten F. Petersen.

Spørgsmål
Peter Sørensen/PSB-Management
13-08-2015 16:39:27

Hvis de enkelte afdelinger henvender sig til forskellige kundesegmenter, så kan opdelingen i datterselskaber måske også øge salgbarheden af hele eller dele af virksomheden. Oprettelse af et ejendomsselskab er sikkert i alle fald en god idé til at øge salgbarheden.
Interessant eksempel på hvordan advokater kan hjælpe med at optimere og øge salgbarheden af en virksomhed gennem anvendelse af selskabskonstruktioner.

Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Selskabskonstruktion og virksomhedsformer Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Se og læs guides, e-bog, tidslinje og infografikker om sikker virksomhedsdrift og konstruktion.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.