Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Skattefordel for medarbejderaktier på vej tilbage

  • Af Stina Askholm Hansen
  • 12. feb 2016

Medarbejdere, der får mulighed for at købe fx aktier på et tidspunkt til en fastsat pris, kan nu se frem til en mere fordelagtig beskatning. Med det nye lovforslag vil Skatteministeriet nemlig genindføre de populære skatteregler, der var gældende frem til november 2011. Det fortæller advokat og partner i ADVODAN Holbæk/København Kelvin V. Thelin.

I dag er det sådan, at får medarbejderen aktier i stedet for løn, betragtes det alligevel som løn og bliver beskattet som personlig indkomst med 56 procent. Får medarbejderen eksempelvis aktier for 10.000 kr., skal vedkommende betale 5.600 kr. i skat ved tildelingen, uanset at aktierne først sælges senere.

Hvis de gamle regler bliver genindført bliver det sådan, at får medarbejderen aktier i stedet for løn, skal det betragtes som medarbejderaktier og beskattes som aktieindkomst. Beskatningen sker herefter først på det tidspunkt, hvor medarbejderen vælger at sælge sine aktier, og beskatningen er kun 27 % af de første 50.600 kr. og 42 % af resten.

Vigtigt motivationsværktøj
Kelvin Thelin håber og ser frem til, at de gamle beskatningsregler bliver genindført.

”For medarbejdere vil medarbejderaktier igen give en væsentlig økonomisk fordel, og som arbejdsgiver får man mulighed for at bruge aktierne som et motivationsværktøj og som en attraktiv del af lønpakken,” siger han.

De nye skatteregler gælder for aktier og optioner m.v., der tildeles pr. 1. juli 2016 eller senere. Reglerne gælder både individuelle og generelle aktieordninger.

Du kan som arbejdsgiver ikke få fradrag for værdien af de aktier, som du tildeler dine medarbejdere. Lovforslaget er en del af regeringens finanslovsaftale og er netop sendt i høring. De nye regler forventes vedtaget i løbet af foråret og vil træde i kraft 1. juli 2016.


Fakta – I skal overholde disse krav for at benytte de nye skatteregler:

  • Arbejdsgiver og medarbejder indgår en aftale om, at aktietildelingen er omfattet af de nye regler - § 7P i Ligningsloven.
  • Værdien af aktierne må højst udgøre 10 procent af medarbejderens årsløn.
  • Aktierne skal tildeles af arbejdsgivervirksomheden – eller af et selskab, der er i koncern med arbejdsgivervirksomheden. Ordningen kan ikke benyttes af bestyrelsesmedlemmer.
  • Aktierne må ikke overdrages til tredjemand.
  • Der er ikke længere krav om attestation fra revisor/advokat, men derimod udvidede rapporteringskrav for virksomheden.
Vil du vide mere?
Kelvin Valeur Thelin

Kelvin Valeur Thelin

Managing Partner og advokat | Vis faglig profil
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Ansættelse og medarbejdere Ansættelse og medarbejdere

Som arbejdsgiver har du en lang række forpligtelser over for dine medarbejdere.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.