Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Sidste skoledag: Sådan er dit barn forsikret

  • Af Stina Askholm Hansen
  • 23. maj 2016
  • 2 Spørgsmål & svar

Der er ofte vandsprøjt, karamelkast, shopping og fest i vente, når landets mange elever fejrer afslutningen på folkeskoletiden. Men får dagen en uheldig udgang, er det godt at være forberedt.

Her fortæller advokat Fatma Yandim fra ADVODAN Næstved om fire ting, du bør vide om dine forsikringer, inden du sender dit barn afsted til sidste skoledag.

1. Hvis karamellerne rammer forkert

Dagens drillerier er som regel uskyldige. Men i kådhed rammer de hårde karameller måske en yngre elevs øjne for hårdt, eller vandballonerne er skyld i et brækket ben. Det kan også være, at aftenens fest og alkoholindtag resulterer i en ødelagt toiletvask eller køkkendør. Kort sagt: dit barn volder skade på en ting eller en person, og hvordan står I så stillet?

”Børn over en vis alder har erstatningsansvar på samme måde som voksne. Derfor gælder det om at have styr på familiens ansvarsforsikring. Hvis dit barn er under 14 år, vil forsikringen som regel dække, fordi det er svært at vurdere, om skaden er sket med vilje eller på grund af tankeløshed. Er barnet over 14 år, dækker forsikringen ikke, hvis der er tale om en bevidst handling eller grov uagtsomhed, eller hvis barnet var meget fuld,” siger Fatma Yandim.

2. Hvis lommepengene bliver stjålet

Dit barns lommer er måske lidt ekstra fyldte med penge til at fejre dagen. Eller tasken rummer både den nye iPhone og lækre smykker til aftenens fest. Og det kan lommetyve desværre hurtigt spotte.

Du kan hjælpe dit barn med at gardere sig bedst muligt på forhånd. Tag fx ikke for mange kontanter med og lad være med at placere alle penge ét sted. Gem telefonen godt af vejen, og lad smykkerne blive hjemme, indtil der skal klædes om til festen.

”Bliver dit barn alligevel bestjålet, bør I være klar over, at familiens indboforsikring ikke dækker alt. Hvis en lommetyv fx stjæler kontanter eller smykker, får I ikke erstatning, fordi det er foregået ved et såkaldt simpelt tyveri på åben gade. Forsikringen dækker dog telefon og andre værdigenstande,” siger Fatma Yandim.

3. Hvis dit barn vrikker om på dansegulvet

Er dit barn involveret i en såkaldt soloulykke, hvor andre ikke kan stilles til ansvar – fx fald på en trappe eller på dansegulvet – er det jeres egen ulykkesforsikring, der skal dække skaden. Men I bør vide, at det ikke er i alle tilfælde, at den går ind og dækker.

”Det afgørende er, om barnet har været beruset eller ej, da ulykken skete. I kan ikke få erstatning, hvis det brækkede ben skyldes lidt for mange øl eller drinks,” siger Fatma Yandim.

4. Hvis kammeraten skubber for hårdt

Mange steder er der tradition for at skubbe hinanden i byens springvand på sidste skoledag. Hvis en af dit barns kammerater måske skubber lidt for hårdt, og dit barn ender med et brækket håndled, kan I rette erstatningskrav mod kammeraten. Her vil kammeratens ansvarsforsikring normalt dække, medmindre det vurderes, at han har haft et stort alkoholindtag eller har handlet groft uagtsomt. I så fald skal han selv betale erstatningen.

Fakta – tjek forsikringerne inden sidste skoledag:

  • Ansvarsforsikring – gælder, hvis dit barn forvolder skade.
  • Indboforsikring – gælder, hvis dit barn bliver bestjålet.
  • Ulykkesforsikring – gælder, hvis dit barn kommer til skade, uden at der er andre ansvarlige.
Vil du vide mere?
Spørgsmål
Alieh
09-05-2017 10:01:40

Hej Kære Fatma.
Min bror har fået afslag på sin asyl sag fra udlændingstyrelsen for en uge siden. Har du erfaring idenfor de områder. ?
Mvh. Alieh

Fatma Yandim
15-05-2017 09:00:12

Kære Alieh

Tak for din henvendelse.
Jeg møder ofte som beskikket i Flygtningenævnet i de sager, hvor der er meddelt afslag på asyl og har derfor mulighed for at bistå din bror i forbindelse med hans sag. Det jeg skal bede dig/din bror om er, at sende mig oplysninger om hans fulde navn og personID (evt. kopi af afgørelsen om afslag).

Når jeg har ovennævnte oplysninger, vil jeg bede Flygtningenævnet om at beskikke mig som advokat for ham og bede om at få tilsendt alle hans sagsakter fra Udlændingestyrelsen. Efter modtagelse af sagsakter vil din bror blive indkaldt til et møde hvor vi sammen gennemgå sagen og forbereder os til mødet i Flygtningenævnet.

For yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte mig på mit direkte nr. 46145610 eller mail faya@advodan.dk

Mvh. Fatma Yandim

Med venlig hilsen
Fatma Yandim
Fatma Yandim Advokat | ADVODAN Næstved Se faglig profil
Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Personskadeerstatning Personskadeerstatning

Er du kommet ud for en ulykke, har du mulighed for at få erstatning. Men der er mange regler at tage højde for, og blot et enkelt fejltrin kan betyde, at du går glip af mange penge.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.716 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.716 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.