Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Nu skal din virksomhed have en politik for e-cigaretter

  • Af Pia Eskildsen
  • 28. jun 2016
  • 2 Spørgsmål & svar

EU har vedtaget et nyt direktiv om e-cigaretter og tobaksvarer. Det betyder, at der er kommet ny lovgivning for e-cigaretter med nikotin i Danmark.

De nye regler kræver, at der på arbejdspladser og steder med offentlig adgang skal udarbejdes en skriftlig politik for brugen af e-cigaretter. Det fortæller advokat og specialist i ansættelsesret Karsten Holt fra ADVODAN.

”Virksomheder er allerede i dag forpligtet til at have en skriftlig rygepolitik. Der er derfor ikke noget til hinder for, at den nye politik om e-cigaretter indarbejdes i virksomhedens eksisterende rygepolitik, ” forklarer han.

Man kan eksempelvis tilføje i rygepolitikken, at ”der gælder samme regler for rygning af e-cigaretter eller lignende som for almindelige cigaretter”. Det skal dog bemærkes, at der ikke er krav om absolut forbud mod e-cigaretter på private arbejdspladser, men arbejdsgiveren skal i virksomhedens rygepolitik forholde sig til, om hvorvidt det er tilladt at ryge e-cigaretter og i givet fald hvor. E-cigaretter kan i princippet godt tillades indendørs, hvad almindelige cigaretter ikke kan.

Konsekvenser ved overtrædelse

En rygepolitik skal også indeholde konsekvenser af at overtræde rygepolitikken. En formulering om, at "overtrædelse af reglerne kan få konsekvenser for ansættelsesforholdet, fx i form af advarsel eller opsigelse – og i grove tilfælde bortvisning", bør anvendes for at understrege vigtigheden af, at reglerne overholdes, forklarer Karsten Holt.

Indendørs rygeforbud

Ifølge Lov om røgfri miljøer (også kaldet rygeloven) er indendørs rygning som udgangspunkt forbudt på danske arbejdspladser. Virksomheder kan dog tillade rygning visse steder, fx i et rygerum eller i rygekabiner.

Rygeforbuddet omfatter bl.a. arbejdslokaler, møderum, lagerrum, undervisningslokaler, kantiner, indgangspartier, trappeopgange, korridorer, elevatorer og tilsvarende rum, hvor ansatte opholder sig i kortere eller længere tid.

Rygeforbuddet omfatter som udgangspunkt også firmabiler, lastbiler og andre transportmidler, hvorfra en medarbejder udfører sit arbejde.

Rygning og pauser

Er man ryger, har man ikke krav på særlige rygepauser. 

”Hvis en virksomhed indfører et totalt rygeforbud, må medarbejderne helt lade være med at ryge. Er der mulighed for det, kan medarbejderen eventuelt benytte de eksisterende ordinære pauser til at ryge udendørs på virksomheden – hvis det vel at mærke er tilladt. Pausen inkluderer dog også den tid, der går på at transportere sig til og fra rygeområderne, ” påpeger Karsten Holt.

 

Fakta om rygeloven:

  • Manglende overholdelse af rygeloven straffes med bøde.
  • Rygeloven gælder kun for rygning indendørs. Det er valgfrit, om virksomheder ønsker at udvide et rygeforbud til hele virksomhedens matrikelnummer.
  • Tilsynet varetages af Arbejdstilsynet, men det er politiet, der behandler anmeldelser om overtrædelse af rygereglerne.
  • Ryges der i strid med reglerne, kan arbejdsgiveren idømmes en bøde – også selvom det er den ansatte, som ikke overholder de regler, der er fastsat i virksomheden.
  • Førstegangsovertrædelser straffes som udgangspunkt med en bøde på 5.000,- kr. For anden- og tredjegangsovertrædelser sanktioneres med bøder på henholdsvis 10.000,- kr. og 20.000,- kr.
Vil du vide mere?
Karsten Holt

Karsten Holt

Advokat og partner | Vis faglig profil
Spørgsmål
Gitte Olsen
08-12-2016 17:14:04

Hvis der ryges et sted hvor det er "forbudt", fks. et værtshus, og arb.tilsynet kommer forbi, gives der så bøde til rygeren, den der er på arbejde samt virksomheden ??

På forhånd tak for svar
MVH Gitte Olsen

Besvar indlæg
Karsten Holt
12-12-2016 13:06:37

Hej Gitte

Det er virksomheden som sådan, dvs. arbejdsgiveren/restauratøren, der får bøden. Har arbejdsgiveren et skriftligt rygeforbud, som medarbejderne er orienteret om, kan det få ansættelsesretlige konsekvenser for medarbejderne, hvis de ikke efterlever det, herunder hvis de undlader at påtale en kunde, der ryger i lokaler, hvor det ikke er tilladt at ryge.

Med venlig hilsen
Karsten Holt
Karsten Holt Advokat og partner | ADVODAN Holbæk Se faglig profil
Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Ansættelse og medarbejdere Ansættelse og medarbejdere

Som arbejdsgiver har du en lang række forpligtelser over for dine medarbejdere.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.