Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Selskaber kan også få dækket sagen mod SKAT

  • Af Stina Askholm Hansen
  • 09. jan 2017
  • 6 Spørgsmål & svar

”Vi ser, at mange virksomheder i selskabsform har holdt sig tilbage fra at klage over en afgørelse fra SKAT, fordi det kunne koste for mange penge. Derfor er det rigtigt positivt, at der nu bliver lighed for alle virksomheder – uanset i hvilken form de bliver drevet”, siger advokat Lars Emde Poulsen fra Advodan Slagelse.

Han fortæller her, hvad lovændringen konkret kommer til at betyde for selskaber, som overvejer at gå videre med en skattesag.

Loven gælder bredt

Fremover kommer den såkaldte omkostningsgodtgørelse til at gælde både fysiske og juridiske personer – uanset om det er den lille enkeltmandsvirksomhed, det mellemstore ApS eller aktieselskabet med mange tusinde ansatte.

”Ud over at dække bredt i forhold til virksomhedstype dækker omkostningsgodtgørelse også bredt i forhold til typen af udgift. Det vil sige, at man kan få dækket sine omkostninger til fx advokatbistand, men også sine udgifter til at få prøvet sagen ved retten, og hvis man får pålagt sagsomkostninger”, siger Lars Emde Poulsen.

Op til fuld dækning

Hvor meget, man som virksomhed kan få dækket, afhænger af i hvor høj grad man får medhold i sagen.

”Hvis man taber sagen, får man dækket halvdelen af sine omkostninger, mens der er fuld dækning, hvis man vinder helt eller i overvejende grad. Den instans, som afgør sagen, afgør også, i hvor høj grad virksomheden får medhold i sin klage over skattesagen”, siger Lars Emde Poulsen.

Fradragsret fortsætter

I stedet for omkostningsgodtgørelse har selskaber indtil nu kunnet få fradrag for omkostninger til skattesager. Den fradragsret fortsætter også efter lovændringen.

”Men man skal så at sige vælge mellem de to typer økonomisk bidrag. Det vil sige, at man naturligvis ikke kan få fradrag for de udgifter, som man får omkostningsgodtgørelse for”, siger Lars Emde Poulsen.

Gælder efter årsskiftet

Den nye lov træder i kraft den 1. januar 2017, men gælder også for skattesager, der blev igangsat før årsskiftet.

”SKATs afgørelse i en bestemt sag kan godt være faldet fx i november 2016, men som selskab kan man godt få godtgørelse for sine omkostninger til fx advokatbistand i forbindelse med klagesagen, hvis bistanden først foregår efter den 1. januar 2017”, forklarer Lars Emde Poulsen. 

Spørgsmål
Mogens Bo Nielsen
28-02-2017 09:27:54

godtgørelse foe egen sagsfremstilling, herunder befordring til ankestyrelse og fremmøde i landsskatteretten.

Birgitte Albrechtsen
29-06-2017 08:50:15

Hej ADVODAN
Det er da dejligt at vi, nu igen, får adgang til at kvalificerede folk kan klage - det giver den fornødne oprydning i regler og procedyrerefejl. Hvordan ser det ud med at klage til SKAT hvis man er en personligt ejet virksomhed - som ikke må pådrage sig mere gæld end den der allerede er. Jeg vil f.eks. gerne søge fri proces til at klage over mine vilkår som fattig dansker. Jeg er blevet "samspilsramt" pga. politikken på SKATTERETSOMRÅDET og har ikke kunnet få den hjælp og støtte som jeg retfærdigvis skulle have haft. Hvad gør jeg for at tiltrække en advokat som Mette Grith Stage til at tale min sag hos SKAT?
venlig hilsen
Birgitte Albrechtsen

Lars Emde Poulsen
02-07-2017 22:00:34

Der kan ikke opnås fri proces til at føre sag mod SKAT. Der er omkostningsgodtgørelse efter ovennævnte regler.

Birgitte Albrechtsen
03-07-2017 08:15:43

Mange tak, mærkligt at man ikke kan få hjælp til at forsvare sig selv mod inkompetent betjening? Det vil da være i statens interesse at få rettet de embedmæssige fejlskøn, helst før de laver for meget rav i samfundet! Nå, men jeg læser artiklen sådan at hvis jeg sælger min virksomhed til en fond eller et selskab - så kan de få dækket deres omkostninger efter ovenævnte regler?
Personligt kunne jeg da godt ønske mig at mit firma blev opkøbt af SKAT og solgt fra igen ved nedlæggelsen af SKAT og opstart af styrelserne i 2018, hvor mange fonde har SKAT?
venlig hilsen
Birgitte Albrechtsen

Lars Emde Poulsen
03-07-2017 09:25:03

Personer kan også få omkostningsgodtgørelse - artiklen omhandler, at selskaber nu også kan udnytte denne mulighed.

Birgitte Albrechtsen
04-07-2017 08:35:38

Korrekt, så nu kan selskaber/fonde roligt lægge penge ud på at hjælpe enkeltmandsvirksomheder i økonomiske "skruetvinger". Det handler jo om likviditet, både hos fonde og enkeltmandsejede virksomheder - begge arbejder under yderst snævert mandat! Og derfor kan de let supplerer hinanden på det samfundsøkonomiske plan. Med 2 vinkler på samme sag ser man bare bedre, især i det tids/afstandsmæssige paradigme som ligger i al økonomi fundamentalt.
venlig hilsen
Birgitte Albrechtsen

Skat Skat

Skattelovgivningen ændrer sig konstant, og det kan påvirke din virksomhed.

Læs mere her
GØR SOM 12.716 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.716 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.