Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Brug advokaten som tovholder på dit investeringsprojekt

  • Af Pia Eskildsen
  • 09. maj 2017

Da der åbnede en ny Burger King og et nyt Go On-tankanlæg ved Nørre Alslev på Falster i marts 2017, var det kulminationen på mange måneders intenst samarbejde mellem en lang række involverede aktører.

Bag hele anlægsprojektet stod en lokal storinvestor, som sammen med erhvervsadvokat Lars Stuckert fra ADVODAN Lolland-Falster startede de indledende forhandlinger op i efteråret 2015.  Da der et års tid senere var styr på alle de overordnede forhold blev det store koordineringsarbejde omkring selve udførelsen af projektet lagt i hænderne på erhvervsadvokat Tina Høpfner – også fra ADVODAN Lolland-Falster.

Multidisciplinær rådgiver
I sin rolle som tovholder på projektet, bistod Tina Høpfner investor som multidisciplinær rådgiver. Hun rådgav blandt andet om entrepriseret, miljøret, erhvervslejeret, finansiering og forretningsudvikling.

På det mere praktiske plan tog hun sig af den overordnede projektstyring, forhandlinger, udarbejdelse af kontrakter og kontraktindgåelse, kvalitetssikring og dokumentation. Hun var også den centrale person, der fungerede som bindeled mellem alle aktørerne. Ud over investor var det blandt andre realkreditinstitut og bank, revisor, totalentreprenør, Guldborgsund kommune, King Food Denmark og den kommende franchisetager.

Overblik og kontrol
Ifølge Tina Høpfner var det en spændende og meget lærerig proces at være en del af.

”Projektet tog fart i efteråret 2016, og herefter gik vi ind i en meget intens periode, hvor rigtig mange forudsætninger skulle på plads, inden projektet for alvor blev sat i gang. Der skulle blandt andet indgås en erhvervslejekontrakt med den kommende franchisetager, totalentreprisekontrakten skulle forhandles på plads, finansieringen skulle på plads med banken, og der skulle købes to grunde af kommunen og herefter indhentes byggetilladelse. Alt faldt på plads d. 24. december, og lige der var det ret svært at forestille sig, at der kunne stå to bygninger klar til indvielse d. 28. marts 2017. Men det gjorde der, ” siger Tina Høpfner.

Hun er ikke i tvivl om, at processen forløb så godt, fordi der hele tiden var overblik og kontrol over alle kontrakter, aftaler og dokumenter. 

Vil du vide mere?
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Entrepriseret Entrepriseret

Et byggeprojekt kræver præcise aftaler, der skaber klarhed over dine og de øvrige parters pligter og rettigheder.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.707 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.707 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.