Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Udskiftning af gamle brændeovne kan blive lovpligtigt

  • Af Stina Askholm Hansen
  • 22. nov 2018

Regeringen har netop præsenteret sit luft- og klimaudspil "Sammen om en grønnere fremtid" med 38 tiltag, der til sammen skal styrke Danmarks grønne omstilling frem mod 2030.

To af de tiltag handler om danskernes gamle brændeovne, som er med til at sende skadelige partikler op i luften, og derfor skal varmekilden fremover gøres så effektiv og miljørigtig som muligt.

”Først og fremmest vil regeringen indføre et lovpligtigt eftersyn, når en bolig skifter ejer. Hvis boligens brændeovn er fra før år 2000, skal den enten skrottes som varmekilde eller udskiftes med en nyere model,” fortæller advokat og partner Camilla Kisling fra ADVODAN Helsingør.

Skrot frivilligt og få penge

Mens det ene tiltag således vil være lovpligtigt, skal det andet tiltag ifølge advokaten forbedre luftforureningen ad frivillighedens vej.

”Har du en brændeovn fra før 1991, vil regeringen genindføre den såkaldte skrotpræmie, hvis du selv vælger at få en nyere brændeovn eller satse på en anden varmekilde i din eksisterende bolig. Præmien bliver på omkring 2.000 kr.,” siger Camilla Kisling. 

Hvem skal betale?

Ifølge advokaten er der dog stadig nogle punkter i regeringens luft- og klimaudspil, som mangler at blive afklaret.

”Det bliver spændende at se, hvem, politikerne mener, skal betale regningen for at udskifte brændeovnene i forbindelse med boligsalget – er det den gamle eller den nye ejer? Samtidig melder historien ikke noget om, hvorvidt skrotpræmien for en brændeovn fra før 1991 kan træde i kraft, hvis udskiftningen sker i forbindelse med ejerskifte og ikke ad frivillig vej,” forklarer Camilla Kisling.

ADVODAN sørger for at fortælle mere om afskaffelsen af gamle brændeovne, når der foreligger et konkret lovforslag fra regeringens side.

Vil du vide mere?
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Boligkøb Boligkøb

At købe bolig er en stor investering, og faldgruberne er mange, men med den rigtige rådgivning kan du undgå dyre overraskelser.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.731 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.731 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.