Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

De 5 største myter om persondata

  • Af Pia Eskildsen, ADVODAN
  • 08. mar 2018

Myte #1: Persondataforordningen gælder ikke for små virksomheder
Jo, det gør den. Persondataforordningen indeholder ikke ”bagatelgrænser”. Den gælder også for den lille håndværksmester eller produktionsvirksomheden med få ansatte. 

Myte #2: Persondataforordningen gælder kun, hvis vi behandler følsomme oplysninger
Nej, reglerne gælder alle typer oplysninger, der vedrører fysiske personer –også helt almindelige oplysninger som navn, adresse og kontaktoplysninger. Følsomme oplysninger skærper kravene, men er ikke en forudsætning for at være omfattet.


Myte #3: Hvis bare vi er klar den 25. maj 2018, så er vi på den sikre side

Det er rigtig godt, hvis I er klar, når persondataforordningen får virkning fra 25. maj, men faktisk gælder de fleste af reglerne allerede i dag efter persondataloven. I skal huske på, at overholdelse af GDPR ikke er et engangsprojekt, men en løbende proces.


Myte #4: Vi kan gøre alt, bare vi har et samtykke fra den registrerede

Nej. For det første er der nogle grundlæggende principper, der skal overholdes, også selv om I har et samtykke. For det andet behøver I i en række tilfælde slet ikke have et samtykke – og det kan nogle gange være bedre at bruge et andet grundlag for behandling af persondata. 


Myte #5: Vores virksomhed er lille – vi får ikke besøg af Datatilsynet

I bør ikke basere jeres overholdelse af gældende lovgivning på en vurdering af ”opdagelsesrisikoen”. Selvom der kan være langt mellem et ordinært besøg fra Datatilsynet, skal I vide, at blot en enkelt klage kan udløse et tilsyn, før end I aner.

Tag fat i ADVODANs persondataspecialister, hvis din virksomhed har brug for hjælp. Læs mere her.

Vil du vide mere?
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS
Vi forbeholder os retten til at slette indlæg og kommentarer, som bryder med gængse uformelle regler for god tone og debat.
Persondata Persondata

Brug for hjælp? ADVODAN kan hjælpe dig med at få overblik over håndtering af persondata i din virksomhed.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.770 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.770 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder og gode råd om jura. Vi sender ud to gange hver måned.

* Din tilmelding afgives til ADVODAN A/S
– CVR nr.: 2979 5185