Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Ny lov om forretningshemmeligheder vedtaget

  • Af Pia Eskildsen
  • 18. maj 2018
  • 2 Spørgsmål & svar

Her gennemgår advokat Kristian Weber fra ADVODAN Glostrup de vigtigste regler i den nye lov om forretningshemmeligheder.

Skarpere definition
Den nye lov indeholder en mere klar definition af, hvad der kan karakteriseres som forretningshemmeligheder. Det betyder, at det bliver nemmere for både virksomheder, ansatte og samarbejdspartnere at identificere forretningshemmelighederne.

Bedre beskyttelse
Som følge af loven skal virksomhederne implementere relevante foranstaltninger for at beskytte deres forretningshemmeligheder. Det er en nødvendig forudsætning for, at man som virksomhed efterfølgende har mulighed for at håndhæve misbrug eller udnyttelse af ens forretningshemmeligheder.

Nye sanktionsmuligheder
Den nye lov giver virksomhederne flere beføjelser og nye sanktionsmuligheder i forhold til at bekæmpe misbrug. Loven giver fx mulighed for at beslaglægge krænkende produkter, ligesom der også bliver mulighed for at få erstatning og andre økonomiske godtgørelser.

Frister for søgsmål  
Den nye lov indfører også forældelsesfrister for virksomheder, der ønsker at anlægge et søgsmål mod en eller flere personer, der har misbrugt en forretningshemmelighed. Det betyder, at indehaveren af forretningshemmeligheden skal anmode om et forbud/påbud eller anlægge en retssag vedrørende overtrædelse af reglerne, inden der er gået seks måneder, fra misbruget blev opdaget.

Læs den nye lov her 

Fakta:

  • Når loven træder i kraft den 9. juni 2018, ophæves § 23 i markedsføringsloven, der hidtil har reguleret forbuddet mod misbrug af erhvervshemmeligheder.
  • Loven er blevet til på baggrund i et EU-direktiv om forretningshemmeligheder, som blev vedtaget i maj 2016. Direktivet ensretter reglerne på tværs af alle medlemslandene.
Vil du vide mere?
Spørgsmål
Jette
5/31/2018 8:53:35 PM

Vil det sige at i stedet for at henvise til markedsføringslovens paragraf 23 så skal man henvise til Loven om forretningshemmeligheder i ansættelseskontrakterne?
Er det en bestemt paragraf eller er det evt. hele loven?
Bør man lave allonger til eksisterende kontrakter eller er det ikke nødvendigt fordi det er en lovændring?

Kristian Weber
6/6/2018 11:19:02 AM

Hej Jette

Tak for spørgsmålene.

Det forudsætter en gennemgang af kontrakterne og en vurdering af de konkrete ansættelsesforhold i virksomheden, men du er velkommen til at kontakte mig direkte på telefon eller mail.

Kristian Weber

Med venlig hilsen
Kristian Weber
Kristian Weber Advokat | ADVODAN Glostrup København Se faglig profil
Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Patent og varemærke Patent og varemærke

Din virksomheds immaterielle værdier som produkter, idéer og kendetegn kan give dig konkurrencefordele. Men det kræver, at du beskytter dem.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.731 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.731 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.