Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Overblik: Nye regler i første halvår 2018

  • Af Mette Rasmussen
  • 25. jun 2018

1. Ny mulighed for beskyttelse af privatadresse i CVR

En lovændring giver personer, der står registeret i CVR-registret, mulighed for fremover at få adressebeskyttelse. De nye regler forventes at træde i kraft den 1. juli 2018.

Læs mere her

2. Nye regler i selskabsloven

Den 1. juli 2018 træder en række ændringer i selskabsloven i kraft. Det bliver blandt andet nemmere og billigere at stifte et aktieselskab. Samtidig indføres skrappere krav til registrering af reelle ejere i et selskab.

Læs mere her

3. Ny lov om forretningshemmeligheder

Den 9. juni 2018 trådte den nye lov i kraft. Dermed er din virksomhed blevet bedre sikret mod misbrug og får nye sanktionsmuligheder.

Læs mere her

4. Ny databeskyttelseslov

Den 17. maj vedtog Folketinget den nye databeskyttelseslov. Den trådte i kraft d. 25. maj samtidig med, at EU’s databeskyttelsesforordningen (GDPR) fik virkning.

Læs mere her

5. Reglerne for medarbejderaktier udvidet

Som arbejdsgiver har du nu mulighed for at tilbyde dine ansatte medarbejderaktier til en værdi af 20 procent af årslønnen - og fortsat til en fordelagtig beskatning. Reglerne gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2018.

Læs mere her

6. Nye gebyrregler for kreditkort

Den 1. januar 2018 trådte den nye ”Lov om betalinger” i kraft. Det betyder, at du ikke længere må opkræve et gebyr, når dine private kunder betaler med kreditkort.

Læs mere her

7. Lejeloven: Nye regler om brug af e-mails

Den 1. januar 2018 blev der indført nye regler om digital kommunikation i lejeforhold. Det betyder, at udlejer og lejer som udgangspunkt gerne må kommunikere med hinanden pr e-mail eller via e-Boks. Der er dog undtagelser til reglerne.

Læse mere her

8. Nye regler i konkursloven

En ændring i konkursloven fra 1. januar 2018 har sat en stopper for den såkaldte ”konefinte”. Det betyder, at kreditorer i et konkursbo nu nemmere kan få dækket deres økonomiske krav.

Læs mere her

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Persondata Persondata

Brug for hjælp? ADVODAN kan hjælpe dig med at få overblik over håndtering af persondata i din virksomhed.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.