Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Overblik: Nye regler i første halvår 2018

  • Af Mette Rasmussen, ADVODAN
  • 25. jun 2018

1. Ny mulighed for beskyttelse af privatadresse i CVR

En lovændring giver personer, der står registeret i CVR-registret, mulighed for fremover at få adressebeskyttelse. De nye regler forventes at træde i kraft den 1. juli 2018.

Læs mere her

2. Nye regler i selskabsloven

Den 1. juli 2018 træder en række ændringer i selskabsloven i kraft. Det bliver blandt andet nemmere og billigere at stifte et aktieselskab. Samtidig indføres skrappere krav til registrering af reelle ejere i et selskab.

Læs mere her

3. Ny lov om forretningshemmeligheder

Den 9. juni 2018 trådte den nye lov i kraft. Dermed er din virksomhed blevet bedre sikret mod misbrug og får nye sanktionsmuligheder.

Læs mere her

4. Ny databeskyttelseslov

Den 17. maj vedtog Folketinget den nye databeskyttelseslov. Den trådte i kraft d. 25. maj samtidig med, at EU’s databeskyttelsesforordningen (GDPR) fik virkning.

Læs mere her

5. Reglerne for medarbejderaktier udvidet

Som arbejdsgiver har du nu mulighed for at tilbyde dine ansatte medarbejderaktier til en værdi af 20 procent af årslønnen - og fortsat til en fordelagtig beskatning. Reglerne gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2018.

Læs mere her

6. Nye gebyrregler for kreditkort

Den 1. januar 2018 trådte den nye ”Lov om betalinger” i kraft. Det betyder, at du ikke længere må opkræve et gebyr, når dine private kunder betaler med kreditkort.

Læs mere her

7. Lejeloven: Nye regler om brug af e-mails

Den 1. januar 2018 blev der indført nye regler om digital kommunikation i lejeforhold. Det betyder, at udlejer og lejer som udgangspunkt gerne må kommunikere med hinanden pr e-mail eller via e-Boks. Der er dog undtagelser til reglerne.

Læse mere her

8. Nye regler i konkursloven

En ændring i konkursloven fra 1. januar 2018 har sat en stopper for den såkaldte ”konefinte”. Det betyder, at kreditorer i et konkursbo nu nemmere kan få dækket deres økonomiske krav.

Læs mere her

Grundet sommerferie er det ikke muligt at stille spørgsmål til artikler i uge 29 og 30. 
Vores advokater vil være klar til at besvare spørgsmål igen fra mandag d. 30 juli 2018. 

Persondata Persondata

Brug for hjælp? ADVODAN kan hjælpe dig med at få overblik over håndtering af persondata i din virksomhed.

Læs mere her
GØR SOM 12.210 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.210 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.