Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Forældrekøb: Sælg boligen til dit barn, inden der kommer nye ejendomsvurderinger

  • Af Mette Rasmussen
  • 13. aug 2018
  • 3 Spørgsmål & svar

Når du som forælder ønsker at overdrage fx en lejlighed til dit barn, kan du gøre det efter reglerne om en familiehandel. Reglerne betyder, at du kan sælge lejligheden til barnet for 15 procent under den offentlige vurdering. Ved et videresalg af lejligheden til markedsprisen kan barnet indkassere den eventuelle gevinst skattefrit.

Det fortæller advokatfuldmægtig Nina Munk Andersen fra ADVODAN Lolland Falster. Hun gør opmærksom på, at timingen for en familiehandel er rigtig god lige nu, fordi de offentlige ejendomsvurderinger, som du skal rette dig efter, er fra 2011, og de ligger oftest meget langt under den reelle markedspris.

Nye ejendomsvurderinger i 2019
I 2019 kommer der et nyt ejendomsvurderingssystem, som vil opdatere de offentlige ejendomsvurderinger. Det forventes, at de nye 2019-vurderinger kommer til at ligge tættere op ad de reelle markedspriser. Og det vil angiveligt betyde, at ejendomsvurderingerne i de store byer København og Aarhus vil stige betragteligt.

Bopælskrav inden videresalg
For at dit barn kan opnå den skattefrie gevinst, skal du være opmærksom på, at barnet reelt skal have boet i lejligheden i en længere periode forud for salget. Ofte vil SKAT foretage en konkret vurdering af, om bopælskravet er opfyldt i den enkelte sag.

Læs mere om forældrekøb

Vil du vide mere?
Nina Munk Andersen

Nina Munk Andersen

Advokat | Vis faglig profil
Spørgsmål
Karin Ravnborg
11/25/2018 5:50:02 PM

Er de nye ejendomsvurderinger klar i 2019? Jeg mener at have læst, at de tidligst kommer i 2020.

Besvar indlæg
Nina Munk Andersen
12/27/2018 8:37:33 AM

Hej Karin.

Tak for dit spørgsmål.

I 2019 offentliggør SKAT vejledende ejendomsvurderinger, mens de juridisk bindende vurderinger udsendes i etaper fra starten af 2020.

Med venlig hilsen
Nina Munk Andesen, adv. fm.

Med venlig hilsen
Nina Munk Andersen
Nina Munk Andersen Advokat | ADVODAN Maribo Se faglig profil
Besvar indlæg
Severinsen
2/19/2019 3:18:14 PM

Hej!

Måske "off-topic", men jeg forsøger alligevel, da jeg ikke kan finde svaret andre steder:

Jeg ejer et hus i lige forhold (bortset fra noget særeje) med min ex (samboende, ej gift), som fraflyttede for et års tid siden, men lod mig sidde i huset indtil vi var klar til et salg.

Hun bor i en lejelejlighed nu og betaler ingenting til huset, som jeg jo mener, at hun godt nok ikke bor i men samtidigt har investeret i, og derfor har et ansvar for vedligeholdelse m.v.

Mit spørgsmål går på, hvor meget jeg kan opkræve hos hende – og om hun omvendt kan kræve husleje af mig?

Jeg mener, at vi skal dele udgift til realkreditlån (hun har jo lånt halvdelen), ejendomsskat, forsikring (dels villa men også indbo, da hun opbevarer ting her) samt vedligeholdelsesudgifter. Jeg betaler som nævnt hele realkreditlånet, men hun får fradrag for halvdelen (automatisk ved Skat).

Omvendt har jeg ladet mig fortælle, at hun kan kræve husleje.

Så hvordan ser regnestykket principielt ud? Hvad gør man ift. rentefradraget (jeg kan vel ikke bare skrive den totale renteudgift på min årsopgørelse)?

På forhånd tak!

Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Boligkøb Boligkøb

At købe bolig er en stor investering, og faldgruberne er mange, men med den rigtige rådgivning kan du undgå dyre overraskelser.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.774 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.774 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.