Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Afskaffelse af iværksætterselskaber kan blive en realitet

  • Af Amanda Ellekilde Jørgensen, ADVODAN
  • 14. mar 2019

Advokat Kelvin Valeur Thelin fra ADVODAN Holbæk/København forklarer her, hvad en vedtagelse af forslaget vil betyde for dig som enten allerede ejer et IVS eller har leget med tanken om at etablere et.

Iværksætter – hvad nu?

Vedtages loven, går der to år fra den træder i kraft, til selskabsformen bliver endegyldigt afskaffet. Det betyder, at eksisterende IVS’er skal omdannes til anpartsselskaber indenfor denne tidsfrist.

På nuværende tidspunkt er minimumskravet på anpartsselskabers selskabskapital 50.000 kroner. Da man stadigvæk ønsker, at iværksættere skal have let ved at starte virksomhed, indebærer forslaget, at dette kapitalkrav nedsættes til 40.000 kroner.

”Det er ikke sådan, at du nu skal afholde dig fra at stifte selskab. Du kan stadigvæk sagtens stifte et iværksætterselskab – du skal bare være opmærksom på, at du kan risikere at have pligt til at omdanne til et anpartsselskab indenfor den fastsatte tidsramme,” fortæller advokaten og tilføjer:

”Selvfølgelig er der den ulempe, at du kan blive tvunget til at opløse dit selskab, hvis du ikke har skaffet de 40.000 kroner i tide.”

Hvorfor afskaffe iværksætterselskaber?

I 2014 indførte man iværksætterselskabsformen for at gøre det enkelt og billigt at starte forretning. Siden da er der stiftet mere end 40.000 IVS’er.

”En relativt stor andel af iværksætterselskaberne bliver desværre opløst efter få år. Ifølge indledningen til erhvervsministerens forslag har selskaberne samlet set bidraget positivt til samfundsøkonomien, men Erhvervsstyrelsen har vurderet, at samme økonomiske fremgang ville kunne finde sted uden denne selskabsform,” forklarer Kelvin Valeur Thelin, og fortæller om sin egen erfaring med IVS’er:

”De iværksætterselskaber, der har klaret sig godt, ville formodentlig også fint have klaret sig i form af et anpartsselskab eller lignende. Som erhvervsadvokat med daglig kontakt til iværksættere og erhvervsfolk med mange ideer og jern i ilden kan man dog godt ærgre sig over, at IVS’er nu ser ud til at blive fortid.”

ADVODAN følger forslagets videre gang og skriver mere ved en endelig vedtagelse.

Vil du vide mere?
Kelvin Valeur Thelin

Kelvin Valeur Thelin

Managing Partner og advokat | Vis faglig profil
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Selskabskonstruktion og virksomhedsformer Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Se og læs guides, e-bog, tidslinje og infografikker om sikker virksomhedsdrift og konstruktion.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.716 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.716 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.