Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Nu kan du ikke længere stifte et iværksætterselskab

  • Af Simone Lehmann Plett, ADVODAN
  • 10. apr 2019
  • 2 Spørgsmål & svar

OBS! Ved artiklens udgivelse var det endnu uvist, hvornår loven ville træde i kraft. Det skete imidlertid allerde den 14. april.

 

Det er stadig uklart, hvornår loven træder i kraft, da det afhænger af de formalia, som er forbundet med indførsel af ny lovgivning. Dog skal du forvente, at det inden for kort tid ikke længere er muligt at oprette et IVS.

Udover at du nu ikke længere kan oprette et IVS, er der en række andre ændringer, du skal være opmærksom på, når du stifter selskab: 

  • Kapitalkravet for oprettelse af anpartsselskab nedsættes fra 50.000 til 40.000 kr. Dette for at sikre, at der stadig er gode muligheder for at oprette selskaber.
  • Alle iværksætterselskaber skal inden for 2 år omregistrere sig til anpartsselskaber med en selskabskapital på minimum 40.000 kr. Ellers risikerer de at blive tvangsopløst.   

Har du et iværksætterselskab, kan du her læse mere om, hvordan du skal forholde dig.

Skal du omdanne dit iværksætterselskab? Kontakt os og vi hjælper dig med at sikre den bedste overgang til ny virksomhedsform. 

Vil du vide mere?
Kelvin Valeur Thelin

Kelvin Valeur Thelin

Managing Partner og advokat | Vis faglig profil
Spørgsmål
Henrik Kaldal
5/16/2019 10:40:40 AM

Hej Kelvin.

Har læst ovennævnte artikel om iværksætterselskab.
Men jeg mener loven er vedtaget, og kapitalkravet for anpartsselskaber er nedsat til 40.000.
Men du skriver, at loven ikke er vedtaget endnu.
Se https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=208698

Besvar indlæg
Anne Fredholm
5/22/2019 9:55:39 AM

Hej Henrik,

De nye regler trådte i kraft den 14. april og dermed et par dage efter udgivelsen af denne artikel. Vi vil hurtigst muligt opdatere artiklen.

Med venlig hilsen

Anne Fredholm

Med venlig hilsen
Anne Fredholm
Anne Fredholm Advokatfuldmægtig | ADVODAN Holbæk Se faglig profil
Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Selskabskonstruktion og virksomhedsformer Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Se og læs guides, e-bog, tidslinje og infografikker om sikker virksomhedsdrift og konstruktion.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.729 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.729 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.