Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Nye regler for bilister i 2019

  • Af Simone Lehmann Plett, ADVODAN
  • 09. apr 2019
  • 2 Spørgsmål & svar

Advokat Ulrik Vindberg fra ADVODAN Roskilde opridser kort de vigtigste regler, du bør være opmærksom på.  

Håndholdt koster et klip

I løbet af året vil det komme til at koste dig et klip i kørekortet, hvis du taster på mobilen samtidig med, at du kører bil. Det vil også gælde andre håndholdte apparater såsom GPS og IPad. 

Det vides endnu ikke, hvornår reglen træder i kraft. 

Dyrt uden ansvarsforsikring

Selvom ansvarsforsikringen er lovpligtig for alle med bil, knallert og motorcykel, estimeres det, at omkring 50.000 køretøjer kører rundt uden.

Fra 1. januar har det kostet dagsgebyrer på 250 kr., at være registreret ejer af et køretøj uden ansvarsforsikring. Dette uanset om køretøjet kører på vejen, eller står parkeret i garagen.  

En forhøjet skrotpræmie

Er du indehaver af en dieselbil fra før 2006, som du gerne vil skrotte, kan du glæde dig over at få 5.000 kr. i skrotpræmie sammenlignet med 2.200 kr., der var beløbet før 1. februar i år.

Dette er en del af regeringens klima- og luftudspil, der arbejder mod et grønnere Danmark.     

Obligatorisk styrthjelm

Det er slut med, at kunne søge om dispensation for brug af styrthjelm. Fra starten af året har det været lovpligtigt for alle, der kører motorcykel eller knallert at bruge en styrthjelm. Dispensationer der er givet af lægelige grunde inden d. 1. januar 2019, vil være gældende indtil d. 1. juli 2019.

Vil du vide mere?
Ulrik Vindberg

Ulrik Vindberg

Direktør og advokat | Vis faglig profil
Spørgsmål
HENNING DAMSØ
4/25/2019 12:59:50 PM

Hvordan er regler for kørsel på brosten, som ses udlagt i ø på rundkørsler, når der ikke er hvid linie eller kantsten.
Det samme spørgsmål kunne stilles om mange sving.

Besvar indlæg
Ulrik Vindberg
4/30/2019 2:29:15 PM

Hej Henning,

Tak for dit spørgsmål.

Reglerne er noget omfattende, så for at kunne svare, må du gerne uddybe dit spørgsmål lidt. Du kan evt. sende mig en e-mail på ulvi@advodan.dk, så skal jeg forsøge at komme det lidt nærmere.

Med venlig hilsen
Ulrik Vindberg
Ulrik Vindberg Direktør og advokat | ADVODAN Roskilde Se faglig profil
Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.729 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.729 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.