Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Skærpede krav til forbrugslånsvirksomheder

  • Af Amanda Ellekilde Jørgensen, ADVODAN
  • 02. apr 2019

”Formålet med lovforslaget er blandt andet at forhindre virksomheder i at låne penge til forbrugere, som ikke vil være i stand til at tilbagebetale lånet. Det vil man sikre sig ved kun at lade virksomheder udbyde lån, hvis de kan gøre det på en kompetent og forsvarlig måde,” forklarer advokat Malene Løkkegaard fra ADVODAN Slagelse og fortæller, at det derfor vil kræve en tilladelse fra Finanstilsynet, for at forbrugslånsvirksomheder kan udbyde forbrugslån.

Hensyn til forbrugerne

”Et af de mest interessante krav i lovforslaget er kravet om kreditværdighedsvurdering. Det betyder, at en forbrugslånsvirksomhed skal vurdere, om du som potentiel kunde vil være i stand til at betale dit lån tilbage, inden en aftale indgås,” fortæller Malene Løkkegaard. På den måde mindskes risikoen altså for, at du ender med en uhensigtsmæssig gæld, du ikke vil kunne indfri.

Derudover skal forbrugslånsvirksomhederne kunne identificere deres målgrupper, hvilket skal medvirke til at beskytte dig som forbruger. Det vil nemlig betyde, at udlånsprodukterne kan og skal tilpasses disse målgrupper. Virksomhederne skal også kunne se, hvilke forbrugere produktet ikke vil være hensigtsmæssigt for.

Retvisende reklamer  

”Fremover skal virksomhederne kunne dokumentere påstandene i deres markedsføring, herunder reklamer på TV. På den måde forhindres det, at du kan blive snydt ved, at den markedsførte og den faktiske ydelse ikke stemmer overens,” forklarer advokaten. Dette vil sandsynligvis også medføre en ændring i reglerne om, hvordan priser skal oplyses i forbindelse med virksomhedens markedsføring.

Et sidste vigtigt krav, der kan følge med lovforslaget, er kravet om at forbrugslånsvirksomheder skal indberette oplysninger om de kreditaftaler, de indgår. På den måde bliver det lettere at kontrollere, om loven bliver overholdt, og derved sørge for, at du kun kan optage lån hos kompetente virksomheder i fremtiden.

Forslaget blev fremsat i starten af februar og forventes at træde i kraft den 1. juli 2019.

Vil du vide mere?
Malene Løkkegaard

Malene Løkkegaard

Advokat | Vis faglig profil
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.