Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Persondataforordningen fylder 1 år: Hvad har året budt på?

  • Af Simone Lehmann Plett, ADVODAN
  • 24. maj 2019

1. Danmarks nye databeskyttelseslov træder i kraft

Samtidig med at EU’s databeskyttelsesforordning trådte kraft, gjorde den nye databeskyttelseslov det også. Loven erstattede persondataloven fra 2000, og nye regler kom i spil.

Læs mere her

2. Dataansvarlige har pligt til at kontrollere sikkerheden hos databehandlere

I en vejledende tekst slår Datatilsynet fast, at dataansvarlige har pligt til løbende at tjekke behandlingssikkerheden hos sine databehandlere. Det er altså ikke tilstrækkeligt, hvis man blot indgår en databehandleraftale med en databehandler og herefter ikke foretager sig yderligere.

Læs mere her

3. Datatilsynet på besøg

Hvordan skal du forholde dig, når du får Datatilsynet på besøg? Din virksomhed bør fx have styr på alle procedurer for håndtering af personoplysninger og fortegnelser over situationer, hvor virksomheden behandler persondata.

Læs mere her

4. Din virksomhed deler persondataansvar med Facebook

Ifølge en EU-dom er du medansvarlig for den måde, Facebook behandler personoplysninger om dine besøgende på. Det stiller krav til din Facebook-side. Du skal fx oplyse besøgende på din side om, hvordan deres persondata bliver behandlet på Facebook.  

Læs mere her

5. Skærpede krav til kryptering af e-mails for private virksomheder

Fra 1. januar 2019 skal private virksomheder nu også kryptere e-mails, der indeholder fortrolige oplysninger. Den hidtidige anbefaling har lydt på, at det kun var e-mails med personfølsomme oplysninger eller cpr-numre, som skulle krypteres.  

Læs mere her

6. Vejledning til arbejdsgivere i forbindelse med ansættelsesforhold

I en vejledning fra Datatilsynet beskrives det, hvordan alle med personaleansvar bør behandle personoplysninger – både ved ansættelse, samt under og efter ansættelsen.

Læs mere her

7. Spamvejledning og spamforbud

I en spamvejledning fra Forbrugerombudsmanden fremgår det, at alle erhvervsdrivende er omfattet af spamforbuddet. Det indbefatter blandt andet, at du som erhvervsdrivende kun må sende markedsføring til en modtager, der har givet forudgående samtykke hertil.

Læs mere her

8. Regler for sletning af personoplysninger

Der stilles en række krav til virksomheder i forbindelse med sletning af personoplysninger. Fx skal personoplysninger slettes, når de ikke længere er nødvendige. Det anbefales desuden, at der fastsættes en procedure for sletning.

Læs mere her

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Persondata Persondata

Brug for hjælp? ADVODAN kan hjælpe dig med at få overblik over håndtering af persondata i din virksomhed.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.