Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Overblik: Hvad har første halvår af 2019 budt på?

  • Af Amanda Ellekilde Jørgensen, ADVODAN
  • 09. jul 2019

1. Nye regler for registrering af varemærke

I januar blev varemærkeloven opdateret, så den er mere tidssvarende i forhold til den digitale verden, vi lever i i dag. Nu behøver du ikke længere kunne gengive et varemærke grafisk på et ansøgningsskema – fx kan det også udgøres af en lyd eller video. Desuden er der nye regler for måden at registrere varemærker på.

Læs mere her.

2. Nyt direktiv skal øge beskyttelsen af rettighedshavere

Ligesom reglerne for varemærkeregistrering er de nuværende regler om ophavsret forældede, når de ses i relation til de muligheder, der i dag er for at uploade film, musik mv. på onlineplatforme. Et nyt copyright-direktiv fra EU giver kunstnere flere rettigheder, mens det placerer et større ansvar hos onlineplatformene.

Læs mere her.

3. Ny lov afskaffer iværksætterselskaber

I april trådte en ny lov om afskaffelse af IVS’er i kraft. Loven medfører – udover at du ikke længere kan oprette et IVS – at alle eksisterende IVS’er skal omdannes til anpartsselskaber indenfor 2 år. Til gengæld er kapitalkravet til oprettelse af et anpartsselskab nedsat fra 50.000 til 40.000 kr.

Læs mere her.

4. Skærpede regler for reelle ejere

I januar 2020 træder nye regler i kraft, som pålægger virksomheder, fonde og selskaber én gang årligt at undersøge, om der er sket ændringer i de registrerede oplysninger om reelle ejere. Desuden øges risikoen for tvangsopløsning, hvis de registrerede oplysninger fx er mangelfulde eller mangler dokumentation.

Læs mere her.

5. EU-dom skærper regler for tidsregistrering

Alle arbejdsgivere i EU-lande skal i fremtiden være ansvarlige for at registrere deres medarbejderes arbejdstid. Selvom dommen endnu ikke er implementeret i dansk lovgivning, kan du som arbejdsgiver allerede nu med fordel undersøge mulighederne for et tidsregistreringssystem.

Læs mere her.

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Selskabskonstruktion og virksomhedsformer Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Se og læs guides, e-bog, tidslinje og infografikker om sikker virksomhedsdrift og konstruktion.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.729 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.729 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.