Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Boligkøb

Advokatforbehold

Som boligkøber kan du få indsat et advokatforbehold i købsaftalen, når du skriver under. Med et advokatforbehold kan du fortryde din underskrift, uden at du skal betale godtgørelse til sælger.

Du er her

Se video: hVORFOR ADVOKATFORBEHOLD?

(Videoen varer 35 sek.)

Din fortrydelsesret som boligkøber

Lovgivningen giver dig som boligkøber en frist på seks hverdage til at fortryde dit boligkøb.

Fristen løber fra dét tidspunkt, hvor både du og sælger har underskrevet købsaftalen. Er det kun dig som boligkøber, der har skrevet under, er købsaftalen et tilbud til sælger.

Vil du bruge fortrydelsesretten, skal du betale en godtgørelse til sælger på 1 procent af købesummen – og det kan være ret mange penge.

Fortrydelsen skal ske i en skriftlig meddelelse, som sammen med betalingen skal være sælger eller ejendomsmægler i hænde inden fristens udløb.

Brug advokatforbehold - og undgå at betale godtgørelse

Som boligkøber kan du få indsat et advokatforbehold i købsaftalen, så du kan du fortryde dit køb, uden at du skal betale godtgørelse til sælger.

Advokatforbeholdet er ikke automatisk med i købsaftalen, så det skal du som køber selv sørge for bliver skrevet ind.

Fristen aftales typisk til seks hverdage men kan også være længere, hvis der er behov for yderligere undersøgelser, inden du beslutter dig.

Et advokatforbehold giver dig mulighed for at overveje købet på ny, når du har hørt advokatens syn på sagen.

En boligadvokat vil bl.a. se på konkrete formuleringer, forholde sig kritisk til købsprisen, dine økonomiske muligheder for at sidde i boligen og indholdet i en evt. tilstandsrapport.

Advokatforbeholdet betyder, at handlen falder bort, hvis advokaten har indvendinger mod købsaftalen, og du vælger at trække dit tilbud tilbage.

 

 

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dit boligkøb?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.