PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Advokatforbehold kan hjælpe dig til et sikkert boligkøb

Med et advokatforbehold i købsaftalen har du typisk seks hverdage, efter du har underskrevet købsaftalen, til at genforhandle, tilrette og tilføje i købsaftalen eller springe fra købet – uden omkostninger, hvis det viser sig, at boligen du har budt på, ikke lever op til dine forventninger.

Advokatforbehold kan hjælpe dig til et sikkert boligkøb

Et advokatforbehold giver din boligadvokat nogle dage til at gennemgå og godkende købsaftalen. Ligeledes kan sælger også indsætte advokatforbehold i købsaftalen og har således samme mulighed for at gennemgå aftalen med sin advokat.

Et advokatforbehold er ikke automatisk med i købsaftalen. Vi anbefaler derfor at du som boligkøber får indsat et advokatforbehold i købsaftalen, når du skriver under. Herved er du sikret som køber og undgår at skulle betale én procent af købesummen til sælger, hvis advokaten finder overraskelser ved enten hus eller købsaftale, der gør, at du vælger at fortryde.

Fortrydelsesret og advokatforbehold i en bolighandel

Din fortrydelsesret som boligkøber

Lovgivningen giver dig som boligkøber en frist på seks hverdage til at fortryde dit boligkøb.

Fristen løber fra det tidspunkt, hvor både du og sælger har underskrevet købsaftalen. Er det kun dig som boligkøber, der har skrevet under, er købsaftalen et tilbud til sælger.

Vil du bruge fortrydelsesretten, skal du betale en godtgørelse til sælger på én procent af købesummen – og det kan hurtigt løbe op i et større beløb.

Fortrydelsen skal ske i en skriftlig meddelelse, som sammen med betalingen skal være sælger eller ejendomsmægler i hænde inden fristens udløb.

Advokatforbeholdet betyder, at forholdene i købsaftalen kan tilrettes, genforhandles eller handlen helt kan bortfalde, hvis advokaten har indvendinger mod købsaftalen.

Brug advokatforbehold – og undgå at betale godtgørelse

Som boligkøber kan du få indsat et advokatforbehold i købsaftalen, så du kan du fortryde dit køb, uden at du skal betale godtgørelse til sælger. Advokatforbeholdet er ikke automatisk med i købsaftalen, så det skal du som køber selv sørge for bliver skrevet ind.

Fristen aftales typisk til seks hverdage, men kan også være længere, hvis der er behov for yderligere undersøgelser, inden du beslutter dig.

Et advokatforbehold giver dig mulighed for at overveje købet på ny, når du har hørt advokatens syn på sagen. En boligadvokat vil bl.a. se på konkrete formuleringer, forholde sig kritisk til købsprisen, dine økonomiske muligheder for at sidde i boligen og indholdet i fx en tilstandsrapport.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?